Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Jong en liefhebber van populaire auto? Als verzekerde betaal je dan fors

Automobilisten onder de 25 jaar betalen veel meer voor hun autoverzekering dan oudere bestuurders. Ook de onderlinge verschillen per type auto zijn groot. Dat blijkt uit onderzoek van Independer.

In het onderzoek werden autoverzekeringen uit 2017 onder jongeren van 18 t/m 24 jaar met nul schadevrije jaren vergeleken. In 2017 betaalden jongeren in die leeftijdscategorie gemiddeld € 898 aan premie. Vergelijk dit eens met het bedrag van maximaal € 1253, dat jongeren onder de 25 jaar betaalden voor hun Audi A3. Dat scheelt ruim € 350.

Vergelijk autoverzekeringen

Inruilen?

Als je als bezitter van een Audi A3 (premie van € 1253 per jaar) , BMW 3 serie (premie van € 1132  per jaar) of Volkswagen Golf (premie van € 1083 per jaar) flink wilt besparen op je autoverzekering, kun je erover nadenken je auto in te ruilen voor een populaire auto met goedkopere verzekering. Bijvoorbeeld een Renault Twingo (€ 709 per jaar), een Toyota Aygo (€ 713 per jaar) of een Ford KA (€ 755 per jaar). Of je kiest voor de goedkoopste autoverzekering. Die betreffen de Suzuki Alto (€ 668 per jaar) en de Peugeot 106 en 107 (€ 699 en € 690 per jaar). Het premieverschil heeft vooral te maken met de leeftijd van de bestuurder in combinatie met het vermogen en het gewicht van de auto.

Autoverzekering vergelijken

Kies je ervoor om je auto te blijven rijden? Vergelijk dan verschillende autoverzekeringen met elkaar. Hier kan flink verschil in zitten. Onze verzekeringsspecialisten helpen je hier graag bij en kijken ook direct of je nog wel de juiste verzekering hebt. 

Vergelijk autoverzekeringen