Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Is claimen op je reisverzekering wel de juiste keuze?

Is claimen op je reisverzekering wel de juiste keuze?Voor een deel van Nederland staat de vakantie al voor de deur en vertrekken veel gezinnen weer naar de tropische oorden in het zuiden van Europa. De kans is groot dat je tijdens je vakantie je zonnebril verliest, telefoon beschadigd of er iets uit je tent wordt gestolen. Veel vakantiegangers claimen deze spullen op hun reisverzekering, maar is dit wel de juiste keuze?

Wanneer je spullen bent verloren, ze beschadigd of gestolen zijn claim je deze meestal op je reisverzekering. Daar heb je je reisverzekering voor, toch?  De Consumentenbond maakte eind juni bekent dat consumenten hun verloren, beschadigde of gestolen spullen beter kunnen claimen op hun inboedel verzekering met buitenshuisdekking dan hun reisverzekering.

Het klinkt misschien heel raar, maar bij je reisverzekering krijg je al vaak een lager bedrag of helemaal niets uitgekeerd. De Consumentenbond heeft in het onderzoek de afschrijvingslijsten van 20 verzekeraars naast elkaar gelegd. Hieruit blijkt dat verzekeraars bij een reisverzekeringen veel sneller afschrijven dan bij een inboedelverzekering met buitenshuisdekking. Wanneer je je bril verliest op vakantie dan krijg je bij de reisverzekeringen voor een bril van drie jaar nog maar 40% van de aanschafsprijs terug. Claim je hem op je inboedelverzekering met buitenshuisdekking dan krijg je de gehele aanschafsprijs terug. Dus als je geen dief van je eigen portemonnee wilt zijn, claim je het gewoon op je inboedelverzekering met buitenshuisdekking. 

Kort gezegd houdt dit in dat je bij je reisverzekering nooit je volledige bedrag terug krijgt. Raar eigenlijk, want hier is juist je reisverzekering voor! Mocht je nou nog niet in het bezit zijn van een buitenshuis dekking bij je inboedelverzekering, onze verzekeringsspecialist Ingrid helpt je graag bij het afsluiten!

Tip van Ingrid: De buitenshuisdekking op je inboelverzekering is daarnaast ook nog eens geldig voor je telefoon, laptop of andere spullen. Bij sommige verzekeraars kan de buitenhuisdekking zelfs gebruikt worden als vervanging voor bagagedekking bij een doorlopende reisverzekering. 

Bron: Consumentenbond, 4 juli 2016

Afbeelding: Is claimen op je reisverzekering wel de juiste keuze? van tinatin/shutterstock.com