Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Help mijn auto staat in brand! Wat nu?


Het is de laatste weken vol op in het nieuws en lijkt ook steeds vaker voor te komen. In de eerste negen maanden van 2017 gingen er ruim 2800 auto’s in vlammen op. Dit zijn er ruim 10 per dag. De oorzaak kan een overslaande brand zijn, maar ook opzettelijk in de brand steken van je auto of door middel van een ongeluk. Maar wat nou als jouw auto niet de brand veroorzaakte maar wel schade heeft doordat je ernaast geparkeerd stond of dat jouw auto in de brand is gestoken?

De juiste autoverzekering is belangrijk

Volgend het Verbond van Verzekeraars bedraagt de schade van een gemiddelde autobrand €10.000,-. Als je auto geparkeerd staat naast een auto die in de brand vliegt of in de brand wordt gestoken, dan heb je vaak pech. Deze brandschade is niet te verhalen op de auto die de brand veroorzaakte. Je hebt namelijk duidelijk bewijs nodig dat de eigenaar van de auto of de persoon die de brand heeft veroorzaakt aansprakelijk is voor het ontstaan van de brand. Dit is in veel gevallen onmogelijk om aan te tonen.

Daarom moet je eigen autoverzekering deze dekking bieden. Deze dekking heb je alleen wanneer je auto minstens WA+/beperkt casco verzekerd is. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan zal je niets kunnen verhalen op je autoverzekering. Bij een WA+ of allrisk verzekering, zal de schade geen gevolgen hebben voor je premie, je hebt hier alleen te maken met een eigen risico.

De dekking bij vandalisme

Autobranden worden voor het merendeel aangestoken door een pyromaan of als teken van vandalisme. De branden vinden vaak plaats in de nacht. Deze schade wordt alleen gedekt met een allriskverzekering maar verzekeraars willen nog wel eens een uitzondering maken voor brandschade door vandalisme. Dit kun je terugvinden in de voorwaarden.

Wil jij weten of schade aan je auto door brand is gedekt bij je verzekering? Neem dan contact op met onze verzekeringsspecialisten. Zij helpen je graag bij het bekijken van je verzekering. Ook kunnen zij je helpen met een betere dekking van je autoverzekering tegen een lagere prijs. 

Bekijk mijn autoverzekering

Ga terug naar Consumind Finance - Autoverzekeringen - Ga terug naar Consumind Finance