Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Een caravan verzekering afsluiten is een ingewikkelde klus

Aan het begin van de lente gaan veel mensen weer met de caravan op pad of brengen zij deze naar de staanplaats voor aankomende zomer. Een caravanverzekering is dan ook geen overbodige luxe. De verschillen tussen de verzekering zijn echter wel zo groot dat er van een algemene basisdekking bijna geen sprake meer is. Want wat dekt deze verzekering precies en past dit wel bij jouw situatie?

De basisdekking

Wanneer je een caravanverzekering gaat afsluiten is er een dekking die je bij bijna alle verzekeringen terug ziet komen. Dit is de dekking voor schades door brand en diefstal. Stormschade is echter niet opgenomen. Elke verzekeraar geeft een andere omschrijving van storm. Zo geven sommige caravanverzekeraars aan dat zij storm en hagel als één schadecategorie zien. Echter is hagel één van de grootste kostenposten om te herstellen en kan een schade oplopen tot duizenden euro’s. Daarom wordt schade door storm vaak niet standaard meegenomen in de dekking van een caravanverzekering.

Bekijk mijn verzekeringen

Verschillende keuzes, dekkingen en voorwaarden

Je bent niet verplicht om je caravan te verzekeren, maar doe je dit wel dan weet je in ieder geval dat de waarde van de caravan bij een onverwachte gebeurtenis niet in één keer verliest. Bij het afsluiten van een caravan verzekering kun je kiezen tussen verschillende dekkingen.

Zo zijn er caravanverzekeringen die standaard het ongevalsrisico uitsluiten en waarvoor je een specifieke dekking moet afsluiten. Dit geldt vooral voor schade door slippen, omslaan of het van de wegraken. Ook kun je je caravan verzekeren tegen waterschade, schade door vandalisme of schade aan de inventaris.

Voorwaarden

Ook verschillen de voorwaarden van de verzekering per verzekeraar. De belangrijkste voorwaarde waar vaak grote verschillen in zitten is de nieuwaarderegeling. Tot welke leeftijd krijg je de nieuwwaarde vergoed of wat gebeurt er wanneer je door de schade niet kunt reizen? Deze voorwaarden verschillen per verzekeraar. Je doet er dus ook goed aan om dit te controleren.

Onze verzekeringsspecialisten staan voor je klaar

Wij helpen je graag bij het afsluiten van een caravanverzekering. Onze verzekeringsspecialisten helpen je aan de hand van jouw wensen en behoeften aan de juiste verzekering. Ze kunnen ook gelijk je autoverzekering én je reisverzekering controleren op de juiste dekking en kijken of je niet te veel premie betaalt. Kunnen zij een besparing voor je realiseren voor 3 of meer verzekeringen? Dan garanderen wij dat je 10% minder dan je huidige premie gaat betalen. Dat kan op jaarbasis flink schelen!

Bekijk mijn verzekeringen