Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Duurdere autoverzekering


Het is je wellicht niet ontgaan, de prijzen van autoverzekeringen blijven maar stijgen. Je bent voor een WA-verzekering nu 30% hoger uit dan vorig jaar, de jaarpremie steeg van gemiddeld €455,74 naar €599,98.

Ongezonde concurrentie autoverzekering

De prijsstijging ging begin dit jaar van start. Het Verbond van Verzekeraars verwacht dat de stijging blijft doorzetten. Voorheen zorgde de autoverzekeraars voor concurrerende prijzen om klanten binnen te halen, leuk voor ons als consument maar risicovol voor zichzelf omdat het zorgde voor een ongezond verdienmodel. Daarom heeft de Nederlandse Bank (toezichthouder) begin dit jaar de verzekeraars gevraagd om in gesprek te gaan over een premieverhoging. Jongeren zijn het meest de dupe van de premieverhoging: de gemiddelde autoverzekering kostte ze vorig jaar €844 per jaar, nu wel €1.068 per jaar.

Stijgende schadebedragen autoverzekering

Het Verbond van Verzekeraars maakte bekend dat er afgelopen jaar een stijging zichtbaar was van ongevallen. In 2015 werden er 502.000 particuliere schadegevallen gemeld, in 2014 was dit nog 462.000. De belangrijkste oorzaak hiervan is afleiding in het verkeer, door bijvoorbeeld het gebruik van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Ook de schadebedragen stijgen, vanwege duurdere elektronica in de auto.

Kan je voorkomen dat je te veel betaalt voor je autoverzekering? Onze verzekeringsspecialist kijkt graag kosteloos voor je of we je daarmee kunnen helpen. Schrijf je in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

 

afbeelding: duurdere autoverzekering van Monkey Business Images/Shutterstock.com