Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Carnaval in 2022? Zo bereid je je voor

Normaal gesproken is het aankomend weekend carnaval. Hoewel veel Nederlanders uitkeken naar alle gezelligheid, kan carnaval dit jaar helaas niet fysiek doorgaan. Om toch een beetje in de carnavalsspirit te blijven, bereiden we je vast voor op volgend jaar.

Carnaval staat namelijk niet alleen garant voor lekkere feestdrukte, maar ook voor schades. Inbrekers weten dat er minder mensen thuis zijn en dieven weten dat mensen minder alert zijn. Bovendien zijn er genoeg dronken personen die –al dan niet per ongeluk-  schade aan jouw eigendommen kunnen aanrichten. Hoe kun je je hiertegen beschermen?

Inbraakschade

Tijdens carnaval zijn veel mensen voor langere tijd van huis. Voor inbrekers is dit een ideaal moment om hun slag te slaan. In Brabant en Limburg is de kans op inbraakschade in je woning maar liefst twee keer zo groot. Ben je van plan om lang weg te blijven? Zorg er dan voor dat je je huis zo veilig mogelijk achterlaat. Dus: doe de deur op slot, ramen dicht en de lichten aan. Merk je na thuiskomst dat er toch inbrekers binnen zijn geweest? Mogelijk kan je inboedelverzekering of opstalverzekering uitkomst bieden.

Autoschade

Uiteraard zijn niet alleen huizen aantrekkelijk voor inbrekers. Ook achtergelaten auto’s kunnen waardevolle spullen bevatten. Let op dat je alleen met een beperkt casco en volledig casco (allrisk) autoverzekering gedekt bent voor inbraakschade in je auto. Wanneer je een claim doet van inbraakschade aan je auto verlies je met beide verzekeringen géén schadevrije jaren en korting op je verzekeringspremie. Is er sprake van andere soorten vandalisme? Dan is deze schade wel voor eigen rekening. Alleen met de allrisk autoverzekering ben je hiertegen verzekerd, maar zodra je een dergelijke claim doet val je wel terug in je schadevrije jaren en no-claimkorting.

Pech

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je zélf een onhandige actie hebt tijdens het feesten. Zo kun je een glas bier over je telefoon heen morsen. In dat geval is de kans op waterschade groot. Met een aparte telefoonverzekering ben je tegen deze schade verzekerd, maar wanneer je deze niet hebt val je terug op je inboedelverzekering. Helaas is alleen een inboedelverzekering niet voldoende; je ontvangt alleen een vergoeding wanneer je ook een aanvullende buitenhuisdekking hebt afgesloten.

Een ander scenario is dat je iets kwijtraakt, bijvoorbeeld je jas. Ben je vergeten waar je je jas hebt gelaten of kun je hem niet meer terugvinden? Dan is er nog hoop zolang je het bonnetje van de betaalde garderobe nog hebt. Je kunt daarmee de aansprakelijkheidsverzekering van het café aanspreken. Let daarbij wel op dat je alleen claimbedragen kunt doen vanaf zo’n 250 euro. Heb je geen bonnetje (meer)? Dan heb je geen bewijs en ben je je jas dus echt kwijt. We raden je dan ook aan om een oude jas mee te nemen.