Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bril of lenzen verzekeren?


Wellicht wordt het in 2018 tijd dat je een bril gaat aanschaffen of toch maar overweegt om een paar lenzen te nemen. Al snel kom je uit om een aanvullende verzekering die dit kan vergoeden. Toch is dit afhankelijk van je situatie. Welke bril kies je of ga je voor lenzen? Moet je hier een aanvullende verzekering voor afsluiten of kun je het beter uit je eigen zak betalen?

Onze zorgspecialisten kunnen je helpen bij de keuze voor een aanvullende verzekering. Kom in contact via 030 – 7009 728. Zij staan elke werkdag voor je klaar om je hierbij te helpen.

Eén van de twee: bril of lenzen

Een aanvullende verzekering heeft een bredere dekking dan alleen een bril of lenzen. Andere zorg wordt dus ook vergoedt. Heb je naast een bril of lenzen ook andere zorg nodig die wordt vergoedt door de aanvullende verzekering? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Heb je de andere zorg uit de aanvullende verzekering niet nodig? Dan doe je er bijna verstandig aan om de bril of lenzen zelf te betalen. Meestal wordt er namelijk maar een klein deel van de bril of lenzen vergoedt uit de aanvullende verzekering.

Voordelige aanvulling

Ook zijn er voordelige aanvullende verzekeringen die een deel van een bril vergoeden. Hier zitten dan vaak speciale voorwaarden aan zoals dat er één keer in de twee jaar €100,- aan kosten voor een bril en/of lenzen wordt vergoedt of je moet de bril in het eerste jaar aanschaffen. Deze aanvullende verzekeringen zijn vaak alleen voor de dekking van een bril/lenzen en zijn dus voordeliger dan de bril zelf betalen.

Afhankelijk van de situatie

Het is en blijft toch altijd afhankelijk van de situatie waar je in verkeerd. Wil je een bril kopen van meer dan 300 euro? Dan is het vaak niet verstandig om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Je betaalt dan een hoop premie voor een vergoeding van een maximaal bedrag. Mocht je de volledige kosten voor je bril en/of lenzen vergoed hebben? Dan schiet je premie ook omhoog. Kijk dus altijd naar het soort bril dat je wilt aanschaffen en hoeveel kosten hiervoor gemaakt worden. Bereken daarna de jaarpremie voor de aanvullende verzekering en bekijk de vergoeding. Betaal je meer premie dan de dekking van de aanvullende verzekering dekt? Dan kun je het beste de bril uit eigen zak betalen.

Onze zorgspecialisten kunnen je helpen bij de keuze voor een aanvullende verzekering. Kom in contact via 030 – 7009 728. Zij staan elke werkdag voor je klaar om je hierbij te helpen.