Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Autopech tijdens je vakantie

De alarmcentrale krijgt in de zomervakantie veel hulpverzoeken van automobilisten met autopech. De relatief hoge temperatuur in Europa speelt een belangrijke rol bij de mankementen. Accu’s die niet meer in goede conditie zijn, leggen het loodje bij extreme hitte. Daarnaast worden ze ook nog eens extra belast door de airconditioning en andere verbruikers. Filerijden bij hitte kan zorgen voor gebrek aan koeling voor de motor.

Pech langs de weg

Wanneer je stil komt te staan met je auto langs de weg is het te allen tijde belangrijk dat je zorgt dat je veilig bent. Zodra je veilig bent kan je de ANWB bellen. Als je nog geen lid bent dan kan je ervoor kiezen om lid te worden of een andere pechhulpdienst in te schakelen. Heb je al een pechhulpverzekering afgesloten via je autoverzekering? Bel dan het nummer van de alarmcentrale.

Vervangend vervoer

Als je pech met de auto krijgt tijdens een vakantie, wordt eerst gekeken of het mogelijk is om de auto te repareren. Zo niet? Dan is vervangend vervoer vaak de oplossing. Een reisverzekering met pechhulpverlening zorgt ervoor dat je deze kosten niet zelf hoeft te betalen.

Als je recht hebt op vervangend vervoer, brengt de alarmcentrale je in contact met een buitenlands autoverhuurbedrijf. Bij het ophalen van de vervangende auto, vraagt het verhuurbedrijf bijna altijd om een creditcard als borg. Altijd handig dus om mee te nemen op vakantie! Dit geldt ook voor de groene kaart. Dit document of pasje heb je van je verzekeraar gekregen. Het is een internationaal verzekeringsbewijs dat heel goed van pas komt als je panne hebt. Alle belangrijke informatie over je auto en verzekering staat er op vermeld.

Verzekeringen checken voor vertrek

Loop voordat je op vakantie gaat nog even je verzekeringen door. Ben je verzekerd voor pechhulp of medische zorg in het buitenland? Is je caravan gedekt? Wil je advies over je verzekeringen voordat je op vakantie gaat, bel dan met een van onze verzekeringsspecialisten via 030-7009728.

Actie

Heb je elders al een verzekering lopen dan kun je deze via Consumind Finance vergelijken. Wanneer je wilt overstappen met 3 of meer verzekeringen, hebben we een speciale actie waarbij wij een pakketkorting kunnen aanbieden waarmee we minimaal 10% lager uitkomen dan je huidige premie. Je bent dan dus altijd voordeliger uit met een overstap.

Ook interessant: Bonus-malus korting bij een autoverzekering - Alles over je autoverzekering - Dubbel verzekerd

 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage