Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Autohuurders opgelet!


Ben je van plan deze zomer een auto te huren? Uit onderzoek van de Duitse autohuurspecialist Sunny Cars blijkt dat 70 procent van de Nederlandse vakantiegangers daarbij te maken krijgt met druk extra verzekeringen af te sluiten voordat de auto meegenomen kan worden. Het is slim om daarom van te voren het een en ander te checken.


Zo’n aanvullende verzekering kan betrekking hebben op de afkoop van het eigen risico bij schade en diefstal. Verhuurders kunnen zoveel druk uitoefenen, waardoor het lijkt dat je de auto niet meekrijgt, wanneer je er niet mee instemt. Terwijl je wellicht al aanvullend verzekerd bent. Zo word je opgelicht waar je bij staat. Ook kunnen er onverwachte kosten bij het verhuurbedrag komen, zoals kosten voor extra boekingskosten, parkeergeld of bedragen die achteraf om onduidelijke redenen van je creditcard worden afgeschreven.

Kleine lettertjes

Om dergelijke onvoorziene omstandigheden te voorkomen, is het verstandig aanbieders van te voren te vergelijken. Let hierbij op de hoogte van het eigen risico en wat wel en niet verzekerd is. Check verhuurders en kies de goedkoopste (check reviews, zodat je een gerenommeerde verhuurder vindt), bekijk geldende regels voor bestuurders, ga na welk brandstofbeleid geldt (vol-volbeleid is eerlijker in verband met prijsverschil voor volle tank bij benzinepomp of verhuurder). Check (samen met de verhuurder) al bestaande schade voordat u in de auto stapt, check achteraf de creditcard op onduidelijke afgeschreven bedragen en dien, wanneer nodig, een klacht in. Last but not least: lees de kleine lettertjes!