Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Aanvullende dekking voor pechhulp niet altijd toereikend

Ben je verzekerd voor pech onderweg? Dan is het niet zeker of je ook daadwerkelijk geholpen wordt, wanneer je hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld wanneer je zonder brandstof komt te staan of een lekke band hebt, is het maar de vraag of je hulp krijgt. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksinstituut MoneyView.

MoneyView vergeleek de voorwaarden van twintig aanvullende pechhulpverzekeringen. Vooral lekke banden vormen steeds vaker een probleem. Dat komt doordat de reservewielen uit de standaarduitrusting van de auto’s verdwijnen. Met slechts een reparatiekit, die dan wel in de auto aanwezig is, kun je een gat van een bepaalde grootte nog wel dichten, maar in het geval van een klapband heb je er niets aan. Vier op de tien aanvullende pechhulpdekkingen dekken de kosten in een dergelijk geval niet, volgens MoneyView.

Geen brandstof, geen hulp

Heb je verkeerde brandstof getankt? Dan kun je bij 60% van de pechhulpaanbieders terecht voor dekking. Kom je helemaal zonder brandstof te staan? Dan dekt 35% van de aanvullende polissen deze pechhulp.

Dekkingen van de pechhulpverzekering

Een pechhulpverzekering is een aanvullende dekking die je bij je kort- of doorlopende reisverzekering kunt afsluiten. Deze verzekering biedt dekking voor pechhulp in het buitenland. Deze verzekering dekt onder meer:
  • Kosten voor het verslepen van het voertuig naar de dichtstbijzijnde garage
  • Kosten voor het vervoeren van het voertuig naar Nederland als deze niet meer te repareren is.
  • Kosten voor vernietiging van het voertuig als het zo zwaar beschadigd is dat terugbrengen geen zin meer heeft.
  • Kosten voor het verzenden van motorrijtuigonderdelen als deze ter plaatse niet beschikbaar zijn.
Vaak zit in de automobilistenhulpverzekering ook een dekking voor rechtsbijstand. Deze dekking geldt niet alleen voor juridische geschillen als gevolg van een ongeval in het buitenland, maar ook voor bijvoorbeeld een conflict met een garagehouder bij een noodreparatie.