Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Welke varianten van de opstalverzekering zijn er?

  • Brandverzekering: deze dekt de schade na een brand, blikseminslag of ontploffing. Deze vorm wordt overigens niet vaak meer gekozen, omdat de dekking heel beperkt is. Als je iets meer premie betaalt, kun je een veel uitgebreidere dekking afsluiten.
  • Uitgebreide opstalverzekering: dezelfde dekking als de brandverzekering, plus dekking voor schades als gevolg van een aanrijding of aanvaring, een neerstortend vliegtuig, rook en roet, diefstal, storm, vandalisme, schade door scherven van ruiten en spiegels, schade door het omvallen van bomen, hijskranen of heistellingen.
  • Extra uitgebreide opstalverzekering: dezelfde dekking als de uitgebreide opstalverzekering, plus dekking voor schades als gevolg van schroeien en smelten, neerslag die via de begane grond of de openbare weg binnenstroomt, hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in een waterleiding op te sporen en de reparatie daarvan.
  • Meest uitgebreide opstalverzekering (all risk): dezelfde dekking als de extra uitgebreide opstalverzekering, plus dekking voor iedere onverwacht plaatsvindende gebeurtenis.