Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

EHBV: Eerste Hulp Bij Verzekeringen

Het afsluiten van een nieuwe verzekering of het aanpassen van jouw huidige verzekering kan nogal veel verwarring opleveren. Ben ik wel goed verzekerd, dekt mijn verzekering wel alles wat ik wil of betaal ik niet te veel voor mijn verzekering terwijl niet alles er bij inbegrepen is? Dit zijn veel voorkomende vragen die binnen komen bij onze verzekeringsadviseurs. Met de volgende 3 punten ben je altijd goed voorbereid bij het vergelijken van een verzekering!
 

1.      Alles op een rijtje

Voordat je begint met het vergelijken van verzekeringen is het goed om al jouw verzekeringen op een rijtje te zetten. Bekijk welke dekkingen jouw verzekeringen hebben, de prijzen en de looptijd. De kans bestaat dat je oververzekerd bent door aanvullende verzekeringen of dubbele dekkingen. Misschien ben je nog wel verzekerd voor een zwangerschap, of voor die extreme sport die je jaar geleden uitoefende en is hier inmiddels geen sprake meer van. Die hoge premie is dan al die tijd voor niets geweest! Door alles op een rijtje te zetten krijg je alles inzichtelijk en creëer je rust in de verzekeringen. Je bent meteen weer up-to-date en kunt gelijk zien welke verzekeringen je eigenlijk niet meer nodig hebt.

2.      Dekking

Het belangrijkste onderdeel van een verzekering: de dekking. Wat veel mensen niet weten is dat er zaken juist niet bij de verzekering gedekt worden. Zit het ziekenhuis waar jij naartoe wilt bij een ongeval wel in jouw verzekeringspakket, of wordt de schade bij een ongeluk met de auto wel vergoed? Misschien is je huis wel verzekerd voor de waarde van een landhuis terwijl je in een rijtjeshuis woont. Zo zijn er nog genoeg factoren waar allemaal rekening mee gehouden moet worden bij het afsluiten of veranderen van jouw verzekering. Het is dus van belang dat je voor het vergelijken duidelijk hebt waarvoor je verzekerd wilt zijn en wat je hier allemaal bij wilt hebben.

3.       Prijs

Last but not least, de prijs van de verzekering. Zeer voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk. Sommige verzekeraars verschillen enorm qua prijs voor hun verzekeringen. Het is daarom goed om te kijken naar een verzekeraar met realistische prijzen voor de producten. Ga je voor een verzekeraar met zeer lage prijzen maar met haken en ogen in de algemene voorwaarden, of voor de verzekeraar waarbij je meer betaalt voor de service dan voor de dekking? Als je jouw wensen en eisen voor een verzekering weet, zijn de prijzen van de verzekeraars makkelijker te vergelijken en zul je niet te veel betalen voor jouw verzekering. 

Onze verzekeringsadviseurs kunnen je helpen met advies én Consumind biedt je daarbij ook nog eens 10% pakketkorting aan. Vraag hier vrijblijvend een offerte op, zodat de verzekeringsadviseur zo snel mogelijk contact met u kan opnemen.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: EHBV: Eerste Hulp Bij Verzekeringen van Signs and Symbols/ Shutterstock.com