Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Onafhankelijk energie vergelijken via Consumind

Vergelijk nu uw energie en bespaar tot € 350,-

Hoe werkt energie vergelijken?

Energie vergelijken, de één vindt het leuk om dit uit te puzzelen en de ander ziet enorm op tegen deze klus. Het grootste deel van de Nederlanders behoort tot de laatste groep. Daarom hebben wij een gemakkelijk energie vergelijk voor je gemaakt. Je kunt via de energie vergelijker snel zien wat je zou betalen bij de diverse energieleveranciers. En wil je overstappen? Dan helpen we je daarbij (klik hier). Zo kun je gemakkelijk besparen op je energiekosten. 

1
Inschrijven
2
Vergelijken
3
Besparen

Onafhankelijke energie vergelijken

Je wilt energieleveranciers vergelijken, maar dan wel aan de hand van een onafhankelijke energie vergelijk. Dat begrijpen wij. Zo kun je zelf inzien welke leverancier prijstechnisch voor je de beste keus is. Energie vergelijken kan daarom via ons ook onafhankelijk. Voor de overstapservice bieden wij wel gericht een overstap aan voor een speciaal geselecteerd aantal leveranciers, omdat niet elke leverancier de service en stabiliteit aanbiedt die wij eisen van energieleveranciers.

Hoe werkt de onafhankelijke energie vergelijker

Om een onafhankelijke energie vergelijk te kunnen inzien van ruim dertig energieleveranciers vul je jouw gegevens inclusief jouw jaarverbruik voor stroom en gas in. Je krijgt dan direct een onafhankelijk energie vergelijk te zien, op basis van het door jou ingevoerde energieverbruik. Wij noteren voor je hoeveel je per maand zou moeten betalen bij de leveranciers, zodat je dit kunt vergelijken met wat je nu bij jouw huidige leverancier per maand moet betalen. Om ervoor te zorgen dat je appels met appels vergelijkt in het onafhankelijke energie vergelijk, is het belangrijk dat je weet op welk verbruik jouw huidige termijnbedrag is gebaseerd en dit invoert. Dit verbruik kun je nagaan bij je huidige leverancier, op jouw persoonlijke pagina of door ze te bellen.

Welke onderdelen worden er meegenomen in het onafhankelijk energie vergelijk?

Energieleveranciers kunnen concurreren op de vaste en variabele leveringskosten. Toch worden er in de onafhankelijke energie vergelijker ook de onderstaande kosten meegenomen:

Deze kosten worden niet door de energieleverancier bepaald. De netbeheerkosten worden bepaald door de netbeheerder in jouw regio. De overheidsheffingen, btw en vermindering energiebelasting worden door de overheid bepaald. Wel staan deze kosten allemaal op jouw energierekening, de leverancier draagt deze kosten voor je af aan de netbeheerder en de Belastingdienst. Je betaalt deze kosten al iedere maand, omdat deze ook in het termijnbedrag worden meegerekend. Er kan daardoor ook het beste vergeleken worden op basis van al deze kosten, zodat je een goed inzicht krijgt in hoeveel je kunt besparen. Doe je dus een onafhankelijk energie vergelijk, dan worden deze kosten ook meegenomen.

Vergelijken via Consumind

Via Consumind kun je meer dan dertig energieleveranciers vergelijken. De leveranciers die uitgesloten zijn van deelname voor de onafhankelijke energie vergelijker zijn de leveranciers waar niet iedere Nederlander zich kan aanmelden. Bijvoorbeeld omdat de leverancier haar diensten alleen aan huurders aanbiedt en niet aan klanten met een koopwoning. Kleine en minder bekende energieleveranciers worden uiteraard ook gewoon meegenomen in het onafhankelijke energie vergelijk.

Een onafhankelijk energie vergelijk, wel een specifieke overstapservice

Let op! Via Consumind kun je wel onafhankelijk energie vergelijken, echter bieden wij niet voor elke energieleverancier de overstapservice aan. Wij hebben voor de overstapservice gekozen om leveranciers aan te bieden die stabiel in de energiemarkt staan, trouw zijn aan het aanbieden van goede tarieven en uitstekende service bieden. De informatie die je in de onafhankelijke energie vergelijker vindt is objectief en niet gekleurd naar de leveranciers die je vindt bij onze overstaphulp. Je kunt de tarieven die genoteerd staan in de onafhankelijke energie vergelijker zelf ook toetsen op de websites van de diverse energieleveranciers. Voor de uitgangspunten voor de overzichten hebben wij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van dezelfde uitgangspunten als onafhankelijke partijen zoals het NIBUD.

Wat te doen na het onafhankelijke energie vergelijk?

Er zijn twee mogelijkheden nadat je de onafhankelijke energie vergelijk heeft gedaan:

  1. Je regelt zelf de overstap naar een leverancier waar wij geen overstapservice voor aanbieden;
  2. Je wilt overstappen naar één van de door ons geselecteerde energieleveranciers die wij als advieskeuze aangeven, je maakt dan gebruik van de overstapservice.

Hoe werkt de overstapservice van Consumind?

Bekijk hieronder de uitleg hoe een overstap werkt, of lees verder.

Als je na het maken van de onafhankelijke energie vergelijker heeft besloten om via Consumind over te stappen naar één van de door ons geselecteerde leveranciers, dan kun je de overstap telefonisch of online aanvragen. Je kunt online direct de overstap aanvragen als jouw huidige consumentencontract is afgelopen, waarna je een contract krijgt toegestuurd van de nieuwe leverancier. Is je huidige contract nog niet afgelopen? Dan kun je ons het beste bellen op 030- 7009 727. Wij hebben namelijk voor de overstapservice energieleveranciers geselecteerd die in de meeste gevallen de opzegvergoeding aan je terug betalen. Wij kunnen je informeren welk contract je kunt kiezen en hoe de opzegvergoeding aan je wordt terug betaald. Het is namelijk zonde als jouw besparing teniet wordt gedaan, omdat je een opzegvergoeding voor eigen rekening krijgt.

Overstap aangevraagd en nu?

Als je via Consumind de overstap heeft aangevraagd wordt jouw huidige energieleverancier van je woning voor je opzegt. Dit gebeurt echter pas na de bedenktijd, zodat je nooit zonder stroom of gas zit. Als je telefonisch of online een energie overstap aanvraagt heb je wettelijk altijd een bedenktijd van 14 dagen, zodat je rustig kunt nadenken of je de overstap wilt maken. Laat je in deze periode niets weten aan de nieuwe energieleverancier? Dan gaat deze er vanuit dat je de overstap wilt maken.

Meterstanden doorgeven aan nieuwe energieleverancier

Je nieuwe energieleverancier zal je rondom de startdatum van de levering vragen om de meterstanden door te geven. De startdatum van levering vind je terug in het contract dat je hebt ontvangen van de nieuwe energieleverancier. Nadat je de meterstanden hebt doorgegeven aan de nieuwe leverancier zal deze de standen doorgeven aan je oude energieleverancier. Je nieuwe energieleverancier gebruikt de meterstanden als beginstanden, de oude energieleverancier zal deze standen gebruiken om de eindnota  op te maken. Op de eindnota staat vermeld hoeveel je aan termijnbedragen hebt betaald en hoeveel je daadwerkelijk hebt verbruikt. Het verschil hiertussen wordt met je afgerekend. Heb je te veel betaald aan termijnbedragen? Dan krijg je een bedrag terug. Heb je echter meer verbruikt dan betaald? Dan moet je bijbetalen. Het kan ook voor komen dat je een opzegvergoeding in rekening gebracht hebt gekregen op de eindnota, omdat je nog een lopend contract had. Heb je via Consumind geregeld dat de opzegvergoeding aan je wordt terug betaald? Dan stuur je een kopie of scan van de eindnota op naar de nieuwe leverancier, zodat dit met je verrekend kan worden.

Start direct de onafhankelijke energie vergelijker en bekijk of je kunt besparen door een overstap te maken.

Vergelijk Tarieven

Meer interessante pagina's: Fabels energievergelijken op een rij - Checklist energieverbruik apparatuur - Acties energiemaatschappijen wassen neus - Hulp bij zoektocht nieuwe leverancier - Energietarieven vergelijken en geld besparen

Ga direct naar de energie homepage
Ga direct naar de Consumind homepage

Afbeelding: onafhankelijk energie vergelijken van SpeedKingz/Shutterstock.com

Laatste Nieuws

Geplaatst op

Het Tijdelijk Noodfonds Energie, bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen bij hoge energierekeningen, sluit overmorgen. Demissionair m...

Geplaatst op

Eneco kondigt aan dat klanten met zonnepanelen vanaf komende zomer zullen betalen voor de stroom die ze terugleveren aan het stroomnet. De energieleve...

Geplaatst op

Sinds de Eerste Kamer vorige maand besloot om de salderingsregeling voor zonnepaneelbezitters te handhaven, zien installatiebedrijven een sterke toe...