Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zorgkosten buiten Europa blijven vergoed

De wereldreizigers onder ons kunnen opgelucht ademhalen. De zorgkosten buiten Europa blijven namelijk vergoed binnen het basispakket van 2017. De minister van Volksgezondheid, Edith Schippers, was van plan om dit in 2017 af te schaffen, maar heeft hier toch vanaf gezien.

Bezuinigen op zorgkosten buitenland

Het plan was ontwikkeld om 60 miljoen euro te gaan besparen. De minister heeft ervan af gezien omdat het plan onuitvoerbaar en complex was geworden. Zorgverzekeraars hadden al eerder aangegeven om de werelddekking te behouden, omdat er grote twijfels waren of de besparing wel daadwerkelijk in praktijk zou worden behaald.

Medische zorg buitenland duurder dan in Nederland?

Onder de basisverzekering valt de standaard spoedeisende hulp in het buitenland. Let wel op, de regel is dat het maximale tarief dat in Nederland voor dezelfde zorg geldt, wordt gehanteerd. Waar de medische zorg dus duurder is dan in Nederland, betaal je zelf een deel van de zorg. Ook geldt dat je eerst je verplicht eigen risico betaalt, net als bij veel andere zorg die onder het basispakket valt.

Aanvullend verzekeren met reisverzekering

Je kunt een aanvullende reisverzekering afsluiten, zodat je een volledige dekking voor spoedeisende hulp het buitenland hebt. Ben je van plan om een mooie reis te gaan maken? Laat onze financiële assistent van de afdeling verzekeringen je helpen bij het afsluiten van een reisverzekering. 

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance hompage 

Afbeelding: Zorgkosten buiten EU blijven vergoed van Pogonici/Shutterstock.com