Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Sim-only goedkoop in Nederland

 
Nederland mag zich, met betrekking tot sim only abonnementen, tot een van de goedkopere EU-landen rekenen. Dat blijkt uit de jaarlijkse update van het EU Mobile Benchmarkrapport, dat Telecompaper binnenkort publiceert. Ook bij pakketten van meer dan duizend belminuten, met databundel, springt Nederland er positief uit.
 

Vergelijk mobiele telefonie abonnementen

Sim only abonnementen zijn 'losse' abonnementen. Dit houdt in dat het een abonnement is zonder telefoontoestel. Bij een dergelijk abonnement ontvang je alleen een simkaart. Een sim only abonnement is vaak een stuk goedkoper, omdat je vanwege het ontbreken van een toestel vaak bij de provider extra korting krijgt op de maandelijkse kosten.
 

Goedkoopste

Uit het EU Mobile Benchmarkrapport, waarin 16 EU-landen zijn onderzocht, blijkt dat in het eerste kwartaal van 2018 Nederland als goedkoopste land naar voren komt bij pakketten met databundels van 1-2 GB. Verder scoort Nederland voornamelijk bij de databundels tot 10 GB hoog; slechts enkele landen, zoals Oostenrijk (bij 2-5 en 5-10 GB), Italië en Denemarken (bij 5-10 GB) zijn goedkoper. Griekenland, Portugal en Zwitserland blijven de landen met de duurste sim only pakketten.
 
 

Vergelijk mobiele telefonie abonnementen