Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overal bereik via wifi-bellen


Overal bereikbaar door wifi-bellen of via je mobiele netwerk telefoontjes te kunnen plegen? Steeds meer providers bieden deze mogelijkheid. Zo ben je onderweg en binnen altijd goed bereikbaar.

VoWifi (Voice over Wifi), de betreffende technologie, biedt een geschikte smartphone de mogelijkheid naadloos over te schakelen tussen mobiele netwerken en beschikbare wifi-netwerken, op momenten wanneer je via je mobiele netwerk niet bereikbaar bent (bijvoorbeeld in goed geïsoleerde huizen). Op die manier ben je altijd bereikbaar.

Betere geluidskwaliteit

Bellen via wifi kent een betere geluidskwaliteit dan bellen via je mobiele netwerk. De providers die deze technologie aanbieden, noemen de kwaliteit hd-audio. Geluiden komen helderder binnen, je hebt minder last van ruis en achtergrondgeluid. Het maken van de verbinding via wifi gaat iets sneller dan wanneer je via je mobiele netwerk belt. Met wifi is de verbinding binnen een seconde gelegd, via je mobiele netwerk kan het enkele seconden duren voor het toestel overgaat. Via diverse telefoons is wifi-bellen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan diverse types Samsung Galaxy en recente iPhone-modellen.

Sterk signaal

Voor bellen via wifi-verbindingen is het van belang dat het wifi-signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. In het buitenland is het niet mogelijk via wifi te bellen.