Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Grote prijsverschillen bij autoverzekeringen


De prijsverschillen bij autoverzekeringen lopen op tot 77%. Een deel van de autoverzekeraars hanteren sterk uitlopende premies voor dezelfde WA-verzekering terwijl alle overige zaken zoals de postcode gelijk zijn. De autoverzekering van de buurman kan zomaar 400 euro duurder zijn. Veel verzekeraars maakt gebruik van microzoning, het baseren van de premie voor de autoverzekering op basis van de postcode, waarbij de laatste letter van de postcode al verschil kan maken.

Grote steden = grote verschillen

Dat je een duurdere premie betaalt wanneer je in een grote stad woont zoals Rotterdam of Amsterdam was bij de meeste mensen wel al bekend. Maar dat dezelfde verzekering een paar huisdeuren verderop ook al bijna 77% duurder kan zijn, dat weten veel mensen niet. In kleinere gemeentes en dorpen zijn er de verschillen kleiner en komen grote verschillen weinig voor. De uitschieters in kleinere gemeentes komen tot een maximaal verschil van 59% . Het risico in steden ligt namelijk hoger dan in kleine gemeentes, waardoor je in de steden meer premie betaalt.

Vergelijk mijn autoverzekering

700 euro verschil tussen verzekeraars

Niet alleen in dezelfde straat of in het dorp heb je grote verschillen in de verzekeringspremie. Ook tussen de verzekeraars zijn de prijsverschillen voor dezelfde autoverzekering groot. Op jaarbasis is er tussen de verschillende verzekeraars een verschil van ruim 705,84 euro. De inhoud van de verzekeringen scheelt bijna niet, omdat de basis wettelijk is vastgesteld. Duurder is dus ook niet direct beter. Sommige goedkopere verzekeringen zijn zelfs qua dekking flexibeler en voordeliger dan duurdere verzekeringen. Het loont dus altijd om autoverzekeringen te vergelijken voor je een keuze maakt.

Vergelijk je autoverzekering

Je hoeft er dus niet raar van op te kijken wanneer de autoverzekering van de buurman flink goedkoper is dan die van jou. Dit heeft dus te maken met de verzekeraar. Vergelijk je autoverzekering om je premie te verlagen én om direct je dekking te bekijken. Onze verzekeringsspecialisten kunnen je adviseren, beantwoorden al je vragen en regelen de overstap naar een andere autoverzekering voor je zodat jij gemakkelijk kunt besparen. 

Vergelijk mijn autoverzekering