Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Greenchoice wil krachten bundelen

Groene energieleverancier GreenChoice wil concullega Qurrent overnemen. Om, volgens Greenchoice, de duurzame energiemarkt in Nederland te versterken en de energietransitie te versnellen. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft op 28 augustus 2018 besloten dat dit is toegestaan. Er blijft na de overname voldoende concurrentie over.

Missie

Greenchoice neemt alle aandelen in Qurrent over van Stichting Doen (Goede Doelen Loterijen). Eneco bezit 30 procent van Greenchoice en Energie Concurrent BV bezit 70 procent. Greenchoice telt 400.000 klanten en Qurrent 120.000. Volgens algemeen directeur van Greenchoice, Evert den Boer, draagt de overname direct bij aan hun missie de Nederlandse lokale energietransitie te versnellen. Greenchoice kan na de overname meer dan honderd lokale energieprojecten en -coöperaties ondersteunen. Qurrent is net als Greenchoice al jaren actief partner van lokale duurzame energieprojecten. Bij een krachtenbundeling hebben beide partijen voldoende kennis en ervaring om ook met lokale opwek- en besparingsprojecten nog meer vaart te maken.

Prijzen

Wat een overname met de prijzen gaat doen, is de vraag. Aan de ene kant verdwijnt er aanbod voor de klant, wat een verhoogde prijs tot gevolg kan hebben. Aan de andere kant kunnen prijzen dalen, wanneer krachten gebundeld worden. Zeker vanwege het feit dat groene stroom nog relatief beperkt verkrijgbaar is en inkoop ervan gebundeld kan worden. Met wellicht een prijsdaling tot gevolg.