Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Sim-only abonnement nog altijd in trek


Misschien herken je het wel: je telefoon doet het nog prima, maar je abonnement loopt binnenkort af. Je kunt er dan voor kiezen om het abonnement te verlengen of om een nieuw abonnement met een nieuw toestel af te sluiten. Dit kost vaak veel geld, omdat er maandelijks kosten voor je nieuwe toestel worden verrekend. Wanneer je alleen een nieuw abonnement wilt zonder toestel is sim-only een goedkoper alternatief. Maar wat is sim-only, wanneer is het aan te raden en hoe weet je welk abonnement voor jou het beste is? We vertellen je er meer over in dit artikel!

Meer mobiele telefoonnummers beschikbaar

Elke smartphone heeft tenminste één simkaart en dus een bijbehorend telefoonnummer. Als je overstapt van provider of van abonnement wisselt, dan verandert je telefoonnummer standaard mee tenzij je kiest voor een nieuw telefoonnummer. Sinds vorig jaar is het percentage mobiele telefoonnummers dat in gebruik is weer net zo laag als in 2012. Autoriteit Consument & Markt (ACM) is verantwoordelijk voor de voorraad beschikbare telefoonnummers in Nederland en haalde vorig jaar 1.460.000 ongebruikte 06-nummers terug bij telecomproviders. Het uitgiftepercentage ligt nu rond de 90 procent.

Sim-only razend popluair

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor een sim-only abonnement. Ze gebruiken hun eigen telefoon langer of kopen een tweedehands smartphone. Dit heeft vooral te maken met het prijsverschil. Wanneer je geen gloednieuw toestel hoeft te betalen ben je maandelijks veel minder geld kwijt aan de kosten van je telefoonabonnement. Een sim-only abonnement is dus een abonnement waarbij je alleen een simkaart koopt. Het abonnement bevat per maand een bepaald aantal belminuten/sms’jes en data.

Soort abonnement

Een sim-only abonnement is aan te raden wanneer je regelmatig belt en internet gebruikt. De belkosten liggen namelijk lager dan bij prepaid bellen. Als je per maand minimaal een half uur belt/internet gebruikt ben je goedkoper uit met sim-only. Er zijn verschillende abonnementen en providers, wat het kiezen lastiger maakt.

Sinds deze maand kun je via Consumind ook sim-only abonnementen vergelijken en afsluiten. De abonnementen die we aanbieden zijn beschikbaar vanaf € 7 per maand. Op dit moment heeft Youfone een mooi aanbod met scherpe tarieven en verdubbelen zij kosteloos uw databundel. Deze verdubbeling is al verwerkt in de databundels in onze vergelijker.