Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Roamingkosten afgeschaft maar let op deze beperkingen

Het is eindelijk mogelijk om zonder extra kosten in de Europese unie te bellen, sms’en en internetten. Toch mogen de providers wel een limiet leggen aan het verbruik in het buitenland en extra geld vragen wanneer je meer verbruikt.

Limiet op onbeperkt internet bundels

Heb jij een abonnement met onbeperkt internet? Dan mogen de providers extra kosten in rekening brengen vanaf een bepaald verbruik. Providers mogen namelijk zelf een maximum stellen aan het aantal gigabytes dat voor het thuis tarief verbruikt mag worden. Hoe duurder je abonnement, des te meer internet mag je verbruiken in het buitenland. Hiervoor gebruiken de providers de volgende staffels: 

Heb je een abonnement met een vaste databundel, bijvoorbeeld elke maand 2GB, dan heb je recht op net zo’n grote data bundel in het buitenland.

Bellen vanuit Nederland naar buitenland

De kosten voor roaming mogen dan wel afgeschaft zijn, maar helaas kunnen we nog niet onbeperkt bellen vanuit Nederland naar het buitenland. Hiervoor mogen de providers nog steeds een hoger tarief hanteren. 

Ben je niet tevreden over je abonnement en wil je een grotere databundel of juist een kleinere? Wij helpen je graag met het vergelijken van verschillende Sim-only abonnementen.