Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Nederland weer goedkoop in mobiele abonnementen


Met sim-only en mobiele abonnementen inclusief telefoon behoort Nederland weer tot de goedkopere landen van Europa. Dat blijkt uit een vergelijking van de totale kosten van circa 1300 abonnementen van meer dan 70 Europese aanbieders, gemaakt door Telecompaper. 


In Italië ben je het minste kwijt aan een mobiel abonnement. Abonnementen, met een databundel van meer dan 10GB, zijn in Italië 40 procent goedkoper dan in Nederland. Hoewel dat zo is, doet Nederland het niet slecht. Samen met Denemarken, Frankrijk, Finland, Noorwegen, Zweden en Groot-Brittannië hoort Nederland bij de goedkopere landen. In Griekenland betaal je het meeste. Daar zijn de abonnementen 275 tot bijna 400 procent duurder dan in Nederland.

Databundel beïnvloedt score

Wanneer je een sim-only abonnement met meer dan 1000 minuten afsluit, is Nederland één van de goedkopere landen. Vooral bij databundels onder de 5GB scoort Nederland goed, hoewel deze combinaties in sommige Europese landen niet beschikbaar zijn. Heb je een sim-only abonnement met 1000 minuten en een databundel van 5 tot 10GB? Ook met die combinatie staat Nederland bij de goedkopere landen.

Bijna snelste

Nederland is niet alleen een van de goedkoopste EU-landen met sim-only en mobiele abonnementen inclusief telefoon, maar het mobiele internet in Nederland behoort tot de snelste ter wereld. Alleen Singapore heeft sneller mobiel internet. Daarnaast is de dekkingsgraad (beschikbaarheid van mobiel internet) in Nederland erg goed: bij alle providers boven de 91 procent.