Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Zijn jouw tuinspullen goed verzekerd?

Tuinspullen inboedel

Het is weer lente! Hoewel het zonnetje en de warmere temperaturen nog even op zich laten wachten, zien veel mensen ernaar uit om weer zonder jas buiten te kunnen zitten. Misschien heb jij je tuinmeubels al wel buitengezet en zomerklaar gemaakt. Maar wat als er iets met je tuinspullen gebeurt? Ben je daar dan voor verzekerd?

Losse tuinspullen

In de meeste gevallen zijn je tuinmeubels standaard meeverzekerd op je inboedelverzekering. Toch is het verstandig om dit te controleren, aangezien er ook verzekeraars zijn waarbij je voor tuinspullen een aparte verzekering moet afsluiten. De inboedelverzekering dekt meer dan alleen je tuinmeubels. Ook andere ‘losse’ tuinspullen zoals bijvoorbeeld verlichting, een barbecue, tuingereedschap en vlaggenstokken vallen onder de inboedelverzekering.

Variërende voorwaarden

Naast het controleren van de dekking van je inboedelverzekering, doe je er ook goed aan om de polisvoorwaarden van je verzekeraar te checken. Zelfs wanneer je spullen verzekerd zijn, worden schades aan de tuinspullen niet altijd vergoed. Verzekeraars vinden dat je zelf ook verantwoordelijkheid hebt om de kans op schade te beperken. Wanneer je dure barbecue wordt gestolen omdat je deze ’s nachts onbewaakt in de tuin achterlaat is de kans dus klein dat je verzekeraar deze vergoed. Als de barbecue wordt gestolen terwijl je hem netjes in je schuur hebt opgeborgen, dan ben je daar in de meeste gevallen wel voor verzekerd.

Vaste tuinspullen

Naast de losse tuinspullen kan het ook gebeuren dat je schade oploopt aan vaste tuinspullen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een schutting of een tuinhuisje. Deze spullen vallen niet onder de inboedelverzekering, maar de opstalverzekering. Een opstalverzekering dekt schade aan je woning en alles wat nagelvast zit aan de grond. Ook voor deze verzekering geldt dat de voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen. Zo willen sommige verzekeraars dat je het aangeeft als je een schuur in de tuin hebt staan. Let hier dus goed op wanneer je een opstalverzekering afsluit.