Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieleveranciers vergelijken

Vergelijk nu uw energie en bespaar tot € 350,-

Energieleveranciers vergelijken

Om te besparen op je energiekosten moet je verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken. Op deze manier vindt je de goedkoopste energieleverancier op basis van jouw gegevens. Wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken is het belangrijk dat je rekening houdt met verschillende factoren. Met Consumind kun je gemakkelijk energieleveranciers vergelijken en weet je zeker dat je naar de juiste energieleverancier overstapt. Klik hier om energieleveranciers te vergelijken. 

1
Inschrijven
2
Vergelijken
3
Besparen

Waar moet je op letten bij het vergelijken van energieleveranciers?

Wanneer je energieleveranciers gaat vergelijken, moet je letten op een aantal factoren. Er zijn meer dan 32 energieleveranciers met ieder zijn eigen manier van het weergeven van de kosten. Dit kan het vergelijken moeilijker maken dan dat het lijkt. Naast dat je moet weten wat je huidige verbruik, moet je ook rekening houden met de volgende factoren:

Tarieven

Bij het energieleveranciers vergelijken kun je het beste kijken naar de variabele energietarieven. Dit zijn de tarieven voor gas en stroom, zonder de BTW, Opslag Duurzame Energie en energiebelasting. De variabele leveringstarieven veranderen elke eerste van de maand. Deze verschillen per energieleverancier en worden bepaald aan de hand van de inkoopsprijs die de energieleverancier betaald. Hierdoor kan er veel verschil zitten tussen de hoogte van de tarieven.

Vaste leveringskosten

Dit zijn de kosten die de energieleverancier in rekening brengt voor het leveren van stroom en gas. De vaste leveringskosten betaal je per product. De bedragen kunnen voor gas en stroom gelijk zijn, maar kunnen ook verschillen van elkaar. De energieleveranciers mogen de hoogte van deze leveringskosten zelf bepalen. Je maandbedrag kan hierdoor wel meer dan €10,- hoger uitvallen dan bij een andere energieleverancier.

Groene of grijze stroom

Wanneer je bezig bent met energieleveranciers vergelijken, kun je ook kijken naar het soort stroom dat de energieleverancier levert. Vaak kun je kiezen tussen groene of grijze stroom. Houdt er rekening mee dat je bij sommige energieleveranciers een extra bedrag moet betalen voor groene stroom. Ook zijn er energieleveranciers die standaard groene stroom aanbieden.

Gemakkelijk energieleveranciers vergelijken via Consumind

Via Consumind kun je gemakkelijk energieleveranciers vergelijken. Consumind biedt elke maand een gehele vergelijking aan, met de grootste energieleveranciers uit Nederland. In deze vergelijking vindt je alle kosten per energieleverancier, die zij in rekening brengen voor het leveren van stroom en gas. De energieleveranciers worden daarnaast beoordeeld op de kwaliteit van de service en dienstverlening. Zo heb je alle belangrijkste kosten van je energienota in één overzicht staan en wordt het energieleverancier vergelijken een gemakkelijke klus. Mocht je daarna willen overstappen, dan kun je dit doen via de website of telefonisch via 030 – 7009 727.  Prettig geregeld!  Klik hier om te vergelijken. 

Laatste Nieuws

Geplaatst op

Het isoleren van je huis is een effectieve manier om te besparen op energieverbruik, maar hoe zit het met ventileren? En levert isoleren eigenlijk n...

Geplaatst op

Het streven van het kabinet om alle huishoudens van het gas af te krijgen moeten op de lange termijn veel kosten besparen. In de praktijk blijkt dit...

Geplaatst op

Het Tijdelijk Noodfonds Energie, bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen bij hoge energierekeningen, sluit overmorgen. Demissionair m...