Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Waarmee bespaar jij energie in huis?

Wij als Nederlanders zijn steeds vaker bezig met besparen op de maandelijkse vaste lasten. Toch blijft het besparen op de energiekosten én het verbruik achter. De overheid voert dan ook de campagne ‘Energie besparen doe je nu’. Het is dan ook vaak niet altijd even duidelijk hoe jij als huiseigenaar zelf invloed hebt op het besparen van energie. Welke mogelijkheden zijn er en wat levert het op?

Verminderen uitstoot CO2

Een van de belangrijkste redenen om energie te besparen is het verlagen van de CO2-uitstoot. Alle woningen in Nederland produceren zo’n 16% ban de totale CO2-uitstoot in Nederland. Om de energiedoelen te behalen uit het energieakkoord is het noodzaak dat dit teruggedrongen wordt.

Hoe bespaar je op je energieverbruik?

Er zij 12 opties die je als huiseigenaar aan je woning kunt verbeteren naast bijvoorbeeld dubbel glas en iets van isolatie. Deze twee energiebesparende maatregelen past bijna iedereen in Nederland al toe. Om geen kansen te laten liggen, zet je door middel van onderstaande opties een volgende stap naar een energiezuinig, duurzaam en comfortabel huis:

 1. Gevelisolatie
 2. Vloerisolatie
 3. Dakisolatie
 4. Isolatieglas
 5. Biosmassaketel
 6. Palletkachel
 7. Warmtepomp
 8. Zonneboiler
 9. Zonnepanelen
 10. Slimme thermostaat
 11. Ventilatie
 12. Volledig energieneutraal

Welke optie(s) voor jouw woning geschikt zijn, is afhankelijk van het soort woning en het bouwjaar van de woning. Sommige opties kunnen gemakkelijk worden toegepast in de woning zoals ventilatie, het aanschaffen van een slimme thermostaat of zonnepanelen. Je kunt zelf ook al aan de slag gaan met het isoleren van het dak of het aanschaffen van isolatieglas. Voor opties zoals een biosmassaketel of een warmtepomp is het verstandig om je eerst goed te laten informeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Besparen op de energiekosten

Heb je een van de bovenstaande opties of meerdere al toegepast op de woning? Dan kun je direct meer besparen op je energiekosten door gebruik te maken van een energievergelijker. Ook wanneer je nog geen aanpassingen aan je woning hebt gedaan, is dit een goede manier om de eerste stap te zetten. Je bespaart hiermee zomaar tot 300 euro per jaar. Wanneer je dan ook nog eens je energieverbruik omlaag brengt, behaal je dubbel voordeel. Energie besparen doe je nu!