Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Kom jij in aanmerking voor compensatie voor je energierekening?

energierekening

Het Tijdelijk Noodfonds Energie heeft al 90.000 aanvragen ontvangen van mensen die hopen compensatie te krijgen voor hun hoge energierekeningen, waarbij een bijdrage uit het fonds tot honderden euro's kan oplopen. Het fonds is in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen met een laag inkomen schulden opbouwen vanwege hun hoge energiekosten.

Wie kunnen het fonds aanvragen?

Alleenstaanden die minder dan 2.980 euro per maand verdienen en mensen die samenwonen en samen minder dan 4.180 euro per maand verdienen, kunnen een aanvraag indienen als de energierekening 10 tot 13 procent van hun inkomen bedraagt.

Samenwerking tussen overheid en energieleveranciers

Het fonds is opgericht door een samenwerking tussen verschillende energiebedrijven en de regering, waarbij het kabinet 24,5 miljoen euro en energiebedrijven zoals Eneco, Essent, Greenchoice en Vattenfall ook bijdragen.

Tot wanneer kun je het fonds aanvragen?

De eerste huishoudens hebben al compensatie ontvangen en in totaal zijn er tot nu toe 30.000 aanvragen goedgekeurd, 25.000 afgewezen en 35.000 in behandeling. Mensen kunnen nog tot 1 mei een aanvraag indienen voor steun voor hun energierekeningen van oktober 2022 tot en met maart 2023.