Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Huishoudens krijgen geld terug voor stroomverbruik tijdens Dag van de Arbeid

Vandaag, tussen 13.00 en 15.00 uur, zullen huishoudens met een dynamisch energiecontract voor het eerst dit jaar geld terugkrijgen voor hun stroomverbruik. Dit komt door de gunstige weersomstandigheden en de viering van de Dag van de Arbeid, die bedrijven tot stilstand brengt en de vraag naar stroom vermindert.

Toename van dynamische energiecontracten en negatieve prijzen

Het aantal huishoudens met een dynamisch energiecontract is de afgelopen jaren gestegen, waarbij de markt voor dit soort contracten groeit. Vandaag bedraagt de marktprijs tussen 13.00 en 15.00 uur -20 cent per kilowattuur (kWh), wat resulteert in een terugbetaling van -9 cent per kWh voor klanten bij leveranciers zoals Tibber en Zonneplan.

Slim verbruik en gedragsverandering als sleutels tot voordeel

Consumenten kunnen profiteren door hun stroomverbruik te plannen tijdens uren met negatieve prijzen, zoals het opladen van elektrische auto's en het draaien van huishoudelijke apparaten. Hoewel de financiële voordelen vaak bescheiden zijn, stimuleert deze dynamische prijsprikkel gedragsverandering en bevordert het de inzet voor duurzame energie.