Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Gasprijs daalt tot onder 200 euro per megawattuur

Gasprijs daalt

Na weken van stijging is de gasprijs in één klap bijna 90 euro per megawattuur gedaald. Door de oorlog in Oekraïne en de aanhoudende droogte brak de gasprijs hoogterecord na hoogterecord. De Europese Unie kondigde vorige week aan dat ze vanwege de hoge prijzen willen ingrijpen op de energiemarkt. Welke maatregelen worden genomen is nog niet duidelijk, maar het lijkt de markt gerust te stellen.

Maatregelen zijn noodzakelijk

We merken dat alles om ons heen duurder wordt. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa betalen mensen zich scheel aan de hoge energierekening. Met de huidige tarieven zijn sommige huishoudens honderden euro’s per maand extra kwijt. Om te voorkomen dat straks alleen al in Nederland honderdduizenden mensen in de armoede terecht komen wordt er steeds meer nagedacht over algemene Europese maatregelen tegen de hoge energieprijzen.

Welke maatregelen worden genomen?

Er zijn nog geen definitieve maatregelen opgesteld om het probleem tegen te gaan. Wel wordt er volop gesproken over maatregelen, zoals een prijsplafond voor Russisch gas en het beperken van de winsten van energieproducenten. Het geld wat hiermee wordt bespaard, moet uiteindelijk naar de huishoudens gaan die in zwaar weer zitten.

Wat houdt de prijsdaling in voor mij?

Dat ligt aan het contract wat je op dit moment hebt met je energieleverancier. Er is niemand die vandaag gelijk minder voor zijn energie gaat betalen. Als je een variabel contract hebt dan zal je hier misschien over een maand wat van merken. Huishoudens met een vast contract blijven hun vastgestelde tarieven betalen.