Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Energieleveranciers

EnergieleveranciersVroeger waren energieleveranciers nutsbedrijven, maar sinds 2004 is de markt vrijgegeven. Er zijn sindsdien verschillende nieuwe leveranciers tot de markt toegetreden. Momenteel heeft u de keuze uit meer dan dertig energieleveranciers! Het verschil tussen deze leveranciers zit met name in prijs en service. Daarnaast zijn er leveranciers die zich specifiek richten op het verkopen van groene energie.

Welkomstpremies van energieleveranciers

Er zijn natuurlijk ook leveranciers die de indruk wekken dat ze heel voordelig leveren, door bijvoorbeeld welkomstpremies of kortingen te hanteren waarbij aan specifieke voorwaarden moet worden voldaan, maar soms valt dat achteraf behoorlijk tegen. Vergelijk dus altijd goed de totale kosten van gas en stroom, voordat u definitief overstapt. Vindt u het lastig? Laat ons dan helpen met uw overstap, dan weet u zeker dat u goed zit!

Wat doet een energieleverancier?

Een energieleverancier verzorgt de administratieve afhandeling rondom de levering. De energieleverancier koopt voor u gas en stroom in. Daarnaast verzorgen ze de administratie, uw jaarnota en als u overstapt uw eindnota. De daadwerkelijke levering van stroom en gas wordt uitgevoerd door de netbeheerder.         

Energieleveranciers vergelijken

U kunt zelf kiezen voor uw energieleverancier. Het is belangrijk om een goede keuze te maken. Consumind heeft voor u meer dan dertig energieleveranciers vergeleken op prijs en klantwaardering, kijk hier om te vergelijken. Onze financiële assistenten helpen u graag met het maken van een goede keuze en een eventuele overstap. Prettig geregeld. 

Contactinformatie energieleveranciers

Heeft u een vraag aan uw energieleverancier? Kijk hier voor de contactgegevens van de leveranciers.

Meer interessante pagina's: Welke kosten worden meegenomen bij een vergelijking? - Energietarieven: vast of variabel - Een goedkope energieaanbieding via Consumind - Energie vergelijken doet u eenvoudig via Consumind

Ga terug naar de energie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage 
 


 

Afbeelding: Energieleveranciers van Chones/ Shutterstock.com