Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Wat je verzekering dekt bij schade van noodweer aan je auto, caravan of camper

Hagelschade Auto

Zwarte zaterdag is net achter de rug en veel Nederlanders zijn vertrokken naar de zon. De Route de Soleil stond vol met Nederlandse vakantiegangers die vol verwachting afreisden naar het zuiden. Het weer is in ieder geval beter dan in Nederland, maar ook in het zuiden is de kans op slecht weer aanwezig. Door de opwarming van de aarde wordt de kans op noodweer zelfs alleen maar groter. Wat dekt de verzekering eigenlijk als je deuken in je voertuig hebt door grote hagelstenen of als je tent is weggewaaid?

Het noodweer in Limburg, België en Duitsland van een aantal weken terug zit nog vers in ons geheugen. Bij rampen van deze omvang hoeven de verzekeraars meestal niet alleen voor de schade op te draaien. In dit soort gevallen springt de overheid met een rampenfonds bij. Wel is het noodzakelijk dat je goed verzekerd bent om aanspraak te kunnen maken op een vergoeding vanuit dit fonds.

Maar wat nou als je te maken krijgt met minder heftig natuurgeweld die alsnog flinke schade aan kan richten, zoals zware regenval, hagel en onweer? Als je goed verzekerd bent is de kans groot dat de schade wordt gedekt.

Autoschade

Als je in het buitenland schade oploopt aan je auto door noodweer, let er dan op dat dit niet valt onder de reisverzekering, maar onder de beperkt cascoverzekering van de allriskpolis. De verplichte WA-autoverzekering dekt geen schade aan de eigen auto en dus ook niet door noodweer. De gedekte schade heeft geen invloed op de bonus-malus waardoor je schadevrije jaren en bonus-maluskortingen behoudt.

Camper

Het verzekeren van een camper gaat hetzelfde als het verzekeren van een auto. Hiervoor moet je een WA beperkt casco of een allriskverzekering afsluiten. Lees goed de polisvoorwaarden van je verzekering om er zeker van te zijn dat alle onderdelen van de camper zijn verzekerd, dus ook de luifel en de inhoud van de camper.

Caravan of vouwwagen

Een caravan of vouwwagen moet worden voorzien van een aparte caravanverzekering. Veel verzekeringen dekken hierbij ook schade door noodweer, maar lees altijd goed de polisvoorwaarden voordat je een verzekering afsluit. Sommige verzekeringen werken namelijk met aparte modules voor dit type schade.

Houd er rekening mee dat je bij schade door storm een gedeelte eigen risico moet betalen. De hoogte hiervan is ook afhankelijk per verzekering.