Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

WA-autoverzekering dit jaar fors duurder


De premies voor WA-verzekeringen stijgen de laatste jaren en blijven dat nog doen. Volgens vergelijkingssite Autoverzekering.nl hebben autoverzekeraars de premies voor de WA-verzekering dit jaar (weer) flink verhoogd. Consumenten betalen nu jaarlijks gemiddeld ongeveer 700 euro voor hun autoverzekering. Dat is 11,4 procent meer dan vorig jaar.

Volgens Autoverzekering.nl is het gemiddelde jaarbedrag voor een WA-verzekering met 21,3 procent toegenomen, vergeleken met januari 2017. Consumenten betalen elke maand gemiddeld 10,30 euro meer voor hun WA-verzekering. 

Minder geld binnen

Omdat verzekeraars de laatste jaren minder geld voor de premies van aansprakelijkheidsverzekeringen binnenkrijgen dan ze uitkeren, stijgen de WA-premies momenteel zo hard. Volgens toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) bedraagt dat negatieve verschil 308 miljoen euro. Door de stijgende premies lijkt het erop dat verzekeraars dit grote gat langzaamaan proberen te dichten.

Bredere dekking?

Heb je een autoverzekering met een bredere dekking? Bijvoorbeeld allrisk of WA beperkt casco? Dan ben je wel goedkoper uit. Allrisk werd 1,4 procent goedkoper en WA beperkt casco 3,1 procent. Op die verzekeringen wordt nog wel winst behaald. Of die daling door zal zetten, is de vraag. Momenteel is er een toename van autodiefstallen in Nederland te zien. Dit gegeven kan de prijs weer doen opdrijven.