Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vier manieren om te besparen op je autoverzekering

Autoverzekering

Een nieuw jaar is de perfecte tijd om eens te kijken naar je vaste lasten. Welke abonnementen kun je opzeggen en welke verzekeringen kunnen goedkoper? In dit artikel zetten we vier manieren uiteen waarmee jij straks kunt besparen op je autoverzekering.

1.      Betaal kleine schades zelf

Autoverzekeringen werken met schadevrije jaren. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer vertrouwen de verzekeraar in jou heeft dat ze niets hoeven te vergoeden. Dit wordt beloond met een goedkopere verzekering. Als je schade rijdt en dat verhaald op je verzekering dan verlies je een aantal schadevrije jaren en daarmee korting op je verzekering. Het is daarom vaak beter om kleine schades onder de € 400,- zelf te betalen.

2.      Verhoog het eigen risico

Bij sommige autoverzekering wordt een eigen risico gerekend. Net als bij de zorgverzekering betaal je eerst dit eigen risico voordat de verzekeraar iets vergoed. Hoe hoger jij je eigen risico zet, hoe kleiner de kans is dat de verzekeraar iets hoeft te vergoeden. Hierdoor betaal je vaak een stuk minder voor je autoverzekering. Het verschil met het eigen risico van de zorgverzekering is dat je per schadegeval je eigen risico betaalt. Hierdoor moet je dus elke keer als je schade rijdt eerst het opgegeven eigen risico betalen. Bij de zorgverzekering geldt het eigen risico namelijk per jaar voor alle zorg.

3.      Geef een verhuizing door

Verzekeraars houden bij het vaststellen van je premie rekening met waar je woont. De kans op een ongeval in de binnenstad van een grote stad is veel groter dan op het platte land. Verhuis je van de randstad naar een rustigere plaats? Geef dit dan door aan je verzekeraar!

4.      Wees niet dubbel verzekerd

Er is veel overlap tussen sommige verzekeringen, zoals bij de werelddekking voor zorg bij een reisverzekering en zorgverzekering. Veel rechtsbijstandverzekeringen hebben namelijk ook een verkeersdekking, waardoor een aanvullende verkeersdekking voor je autoverzekering onnodig is. Ook een inzittendenverzekering is vaak overbodig, aangezien passagiers onder de WA-dekking vallen.

Heb je nog de juiste autoverzekering?

Als je twijfelt of je nog de juiste autoverzekering hebt dan kan het nooit kwaad om deze eens te vergelijken met andere verzekeringen. Vergelijken kan in onze vergelijker!