Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Verlaging autoverzekering door corona

Door het coronavirus werken we vaker thuis. Zeker nu de maatregelen weer zijn aangescherpt, wordt aangeraden om zo min mogelijk naar het werk te gaan. Pak jij in deze tijden minder de auto dan voorheen? Dan is de kans groot dat je kunt besparen op je autoverzekering.

Minder kilometers, minder kosten

Veel verzekeraars geven kortingen aan bestuurders die een beperkt aantal kilometers rijden. Nu we minder vaak met de auto op pad gaan, kan het voordelig zijn om je autoverzekering te verlagen. De kortingen en voorwaarden verschillen logischerwijs per verzekeraar. Waar de ene verzekeraar kortingen geeft op alle waarborgen, geven anderen alleen een voordeel voor de aansprakelijkheid. Het is dus slim om diverse autoverzekeringen regelmatig te vergelijken.

Autoverzekering vergelijken

Veel mensen sluiten hun autoverzekering af wanneer ze een (nieuwe) auto kopen en kijken er vervolgens niet meer naar. Toch doe je er goed aan je verzekering in de gaten te houden. Een verzekeraar kan je premie aanpassen, voorwaarden kunnen veranderen en kortingen die je kreeg als nieuwe klant kunnen verlopen. Ook als je door de coronacrisis minder kilometers maakt, kan het zijn dat je huidige verzekering niet langer de meest gunstige voor je is. Wil je controleren of jouw verzekering nog bij je past? Dan vergelijken we ze graag.

Besparen op je autopremie

Naast het kiezen van een passende verzekering, kun je zelf ook een aantal dingen doen om geld te besparen. We zetten drie tips voor je op een rij.

  1. Pas je gemiddelde kilometers aan wanneer je jaarlijks minder rijdt dan opgegeven. Hierdoor kan de premie dalen. Let wel op dat er mogelijk kosten worden gerekend voor wijzigingen die niet op de contractvervaldatum worden gedaan.
  2. Betaal je premie een jaar vooruit. Vaak krijg je hierdoor een paar procent premiekorting.
  3. Kijk wanneer je schade rijdt hoe groot de schade is. Als de schade klein is, kan het namelijk voordeliger zijn om deze zelf te betalen. Bij het claimen van een schade verlies je meestal je no-claimkorting, waardoor je premie stijgt.