Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Schade? Check je autoverzekering!


Weet jij precies wat er gedekt is met je autoverzekering? In geval van schade is het fijn dat te weten, maar ook bij voorbaat is het verstandig een en ander uit te zoeken.


Zo is het bijvoorbeeld handig om te weten of je auto is verzekerd in geval van vandalisme. Of je een schadeclaim kunt indienen bij je verzekeraar is afhankelijk van de dekking bij je autoverzekering. Alleen wanneer je all risk bent verzekerd, wordt de schade in geval van vandalisme vergoed.

Bespaartips

Aan een autoverzekering geven veel mensen best veel geld uit (in 2020 naar verwachting weer meer, vanwege onder meer toenemende drukte op de weg en stijging van auto-inbraken). Bespaartips met betrekking tot deze verzekering zijn daarom altijd welkom. Tips die te noemen zijn, zijn bijvoorbeeld het vergelijken van je autoverzekering, kijken naar je huidige dekking, checken of je premie per jaar te betalen is (kan een leuke korting opleveren), of je eigen risico te verhogen is (= lagere premie) en zorgen dat je oververzekering voorkomt. Betaal niet te veel, zoals veel Nederlanders wel blijken te doen (oververzekerd te zijn), voor je verzekering.