Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Na je 65e betaal je fors meer premie voor je autoverzekering

Oude man achter stuur

Een auto rijden is als 65-plusser erg duur geworden. Tussen je 65e en 85e levensjaar stijg de premie voor een autoverzekering namelijk met gemiddeld 80 procent. Een oudere bestuurder moet daarom flink meer premie gaan betalen, maar vaak wordt dit gecompenseerd met veel schadevrije jaren en het aantal gereden kilometers.

Groter risico

Mensen van boven de 65 zouden meer ongelukken veroorzaken dan mensen onder de 65. De cijfers laten dit zien, want onder deze groep is het aantal verkeersdoden en autoschades flink gestegen. Daarnaast rekenen sommige verzekeraars zelfs een maximumleeftijd voor het afsluiten van een autoverzekering. Als je ouder bent dan deze leeftijd dan wordt je niet geaccepteerd. De maximumleeftijd verschilt per verzekeraar.

Stijging na je 65e

Vanaf je 65e stijgt de premie erg snel, ook als alle andere variabelen gelijk blijven. Wat je boven je 65e betaalt aan premie is sterk afhankelijk van je verzekeraar. Gemiddeld betaalt een 85-jarige zo’n €275 per jaar meer aan premie dan een 65-jarige. Voor dezelfde autoverzekering betaal je bij de andere verzekeraars zo €180 tot €240 euro minder aan premie.

Compensatie

Waar je als 65-plusser meer betaalt voor premie vallen de uiteindelijk kosten vaak mee. Senioren rijden vaker in kleinere en lichtere auto’s, maken minder kilometers per jaar en hebben veel schadevrije jaren kunnen opbouwen.