Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips autoverzekering

Bespaartips autoverzekering

1. Wees niet oververzekerd

Sommige verzekeringen overlappen met je autoverzekering. Zo kan je auto gedekt zijn door een losse rechtsbijstandverzekering en heb je dus geen specifieke rechtsbijstandverzekering nodig voor je auto. Een WA-verzekering van je auto dekt alle schade aan anderen, waaronder dus ook je passagiers. Dit maakt een inzittendenverzekering dus overbodig. Hetzelfde geldt voor pechhulp in combinatie met een reisverzekering. Sluit pechhulp dekking af bij je autoverzekering of via de ANWB, en voorkom extra kosten als je deze ook afsluit bij je reisverzekering.

2. Eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij gemaakte schadekosten, voordat de verzekeraar je een vergoeding geeft. Hoe hoger jij je eigen risico zet, hoe minder risico de verzekeraar draagt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder premie aan de verzekeraar. Mocht je dan toch een keer een vergoeding nodig hebben, dan zijn de kosten eenmalig hoger. Dit werkt dus vooral als je een lange tijd geen vergoedingen van de verzekeraar nodig denkt te hebben en je het bedrag wat je aan eigen risico zou moeten betalen in één keer kan missen.

3. Betaal je premie niet per maand maar jaarlijks

Bij sommige verzekeraars kun je korting krijgen als je gelijk de volle mep van je premie betaalt. Je betaalt dan eenmalig een jaarpremie die voordeliger is dan als je maandelijks betaalt.

4. Ga verstandig om met je verzekering

Een autoverzekering wordt voordeliger als je nooit schade rijdt. Als de verzekering een vergoeding uitkeert dan gaat je premie omhoog. Heb je daarom schade aan je auto waarvoor de kosten meevallen? Dan is het slimmer om deze niet te laten vergoeden door de verzekering, maar om zelf te betalen. Op dat moment is het een financiële tegenvallen, maar uiteindelijk betaalt het zich uit!

5. Vergelijk!

De prijzen van verzekeraars veranderen elk jaar, waardoor het dus handig is om jaarlijks te vergelijken. Desalniettemin is het vergelijken van een verzekering helemaal gratis! Onze adviseurs  geven je graag kosteloos advies over de goedkoopste verzekeringen. Mocht het ergens anders goedkoper zijn dan regelen wij ook nog eens de overstap voor je. Is je huidige verzekeraar de goedkoopste optie? Dan is er geen reden om weg te gaan en kunnen wij de verzekering voor je verlengen. Prettig geregeld!

Bekijk ook onze bespaartips voor energiemobiele telefonie en hypotheken om nog meer op je vaste lasten te besparen!

Ga terug naar de verzekeringen homepage

Ga terug naar de Consumind Finance homepage