Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Lang leven de herfstvakantie; wat ga jij doen?

Het is herfstvakantie in een groot deel van Nederland en dat is ook wel te merken aan het weer. De herfst is nu officieel ons kikkerlandje binnen gedrongen. Maar wat ga je doen tijdens de herfstvakantie wanneer er kinderen misschien wel thuis zijn én het slecht weer is?  Wij hebben voor jou 5 activiteiten op een rijtje gezet waarmee je de herfstvakantie kunt vullen én geld kunt besparen. Prettig geregeld! 

1. Duik een middag de keuken in en maak alle oude etenswaren op. 

Dit is niet alleen super leuk, maar ook nog eens heel handig! Duik samen met de kids of gewoon zelf de keuken in en kijk eens in de voorraad kast wat er nog allemaal staat. Oude pakken macaroni? Prima geschikt voor leuke knutselwerkjes. Geopende pakken bloem? Gooi alles bij elkaar en maak koekjes! Wanneer je tijdens de herfstvakantie alleen maar spullen gebruikt uit de voorraadkast of koelkast die toch op moeten, bespaar je een hoop geld op boodschappen en hobby spullen! 

2. Grote najaarsschoonmaak

Ga eens een dag door het huis heen en haal alle stekkers uit de stopcontacten. Kun je gelijk schoonmaken op plekken waar je (vaak) niet komt én bespaar je energie die anders onnodig weglekt. Twee vliegen in één klap! 

3. Zet de verwarming lager zolang het zonnetje schijnt!

Ondanks dat het nu nat en koud is buiten, schijnt het zonnetje zo af en toe ook nog. Maak hier gebruik van! Gordijnen open, thermostaat omlaag en maak gebruik van de warmte die de zon produceert. Zodra het mooi weer is, hoef je natuurlijk ook niet binnen te blijven. Ga er op uit met de kids, naar het bos of naar het strand en zet terwijl je weg bent natuurlijk ook de thermostaat lager! 

4.  Tijd voor de openhaard! 

Mocht je een openhaard in huis hebben die op hout stookt, zet hem eens wat vaker aan! Wanneer je hem de hele dag aan hebt staan, zal je veel minder verbruiken qua gas, minder hout nodig hebben en heb je een lekker warm huis. Mocht je nou met de kids naar het bos zijn geweest, gooi er dan eens wat kastanjes in. Ruikt heerlijk!

5. Ga eens door je energiepapieren

Ga lekker zitten met een kop thee/koffie, pak je jaarnota er eens bij en ga vergelijken! Via Consumind vergelijk je al 32 energieleveranciers in Nederland met elkaar. Sowieso dat er een goedkopere leverancier voor je tussen zit! Besparen loont, prettig geregeld!