Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Extra dekking bij inboedelverzekering

In sommige gevallen keert de verzekeraar een extra bedrag uit, bovenop de verzekerde som. De volgende kosten worden vaak gedekt:

  • Bereddingskosten: de kosten die worden gemaakt om schade te voorkomen of te verminderen. Het doet er hierbij overigens niet toe of de poging om de schade te voorkomen of te verminderen, gelukt is. De kosten van een nieuwe handblusser vallen bijvoorbeeld onder de bereddingskosten, als je met de oude handblusser hebt geprobeerd de brand in jouw huis te blussen. Je hebt daarmee tenslotte een poging gedaan om grotere schade te voorkomen.
  • Expertisekosten: de kosten van een expert die moet worden ingeschakeld om bijvoorbeeld de omvang of de ernst van de schade vast te stellen.
  • Opruimingskosten: de kosten die moeten worden gemaakt om bijvoorbeeld de restanten van een afgebrand huis op te ruimen, voordat met de herbouw gestart kan worden.
  • Kosten voor noodvoorzieningen: de kosten die worden gemaakt om een noodvoorziening aan te brengen, zoals een provisorische reparatie van jouw dak, voordat het blijvend gerepareerd of vervangen kan worden.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: Extra dekking bij inboedelverzekering van Adriano.cz/ Shutterstock.com