Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Besparen op je vaste lasten om je vakantiegeld echt goed te gebruiken!

Besparen op je vaste lasten om je vakantiegeld echt goed te gebruikenHet is weer de laatste week van mei, dus dat betekent: VAKANTIEGELD! Voor vele mensen altijd een fijn moment wanneer het gestort is, maar wordt het ook echt wel gebruikt voor een vakantie? Het vakantiegeld wordt door de meeste huishoudens gebruikt voor het aflossen van lopende leningen, betalen van rekeningen of het opvangen van onvoorziene kosten of aankopen.

Met de volgende tips, kun je het vakantiegeld gewoon gebruiken waarvoor het bedoelt is (op een onbewoond eiland met een cocktail in je hand bijvoorbeeld).

1.       Vang onvoorziene kosten en aankopen op met jaarlijkse besparingen:

De auto gaat kapot, de wasmachine stopt ermee of anderen kosten die je niet ingecalculeerd had komen om de hoek kijken. Vervelend, maar het zal toch betaald moeten worden. Vang deze kosten op met een jaarlijkse besparing op je energiekosten, dit kan oplopen tot wel €400 per jaar. Vanaf het moment dat je overstapt naar een nieuwe energieleverancier, merk je het bij de eerste maand al aan je vaste lasten! 

2.       Breng je kosten omlaag door kleine veranderingen in huis:

Laat je altijd de verwarming draaien wanneer je niet thuis bent, of draait de wasdroger overuren terwijl het buiten mooi weer is? Door kleine veranderingen aan te brengen in je dagelijkse routines kun je al een forse besparing op je energiekosten creëren.  Doe eens een keer geen boodschappen bij die dure supermarkt om de hoek, spaar al je kleingeld op en kook een keer thuis in plaats van af te halen of uit eten te gaan. Hiermee bespaar je elke week een hoop geld, dat je weer voor andere dingen kunt gebruiken.

3.       Laat je verzekering checken:

Niet alleen energie, maar ook op je verzekeringen kun je een besparing maken. Wie weet sluit je wel een annuleringsverzekering af bij je reis, terwijl je deze al in je pakket hebt. Of ben je verzekerd voor werelddekking terwijl je alleen maar in Europa op vakantie gaat? Laat onze financiële assistenten van verzekeringen naar jouw pakket kijken en voorkom dat je over verzekerd bent!

4.       Verlaag je maandlasten door het oversluiten van je lopende leningen of kredieten tegen een lagere rente:

Wanneer je een lopende lening en/of een openstaand krediet hebt, kan onze financiële assistent Brenda de mogelijkheden voor jou bekijken. Misschien kan je rente, maandlast en/of looptijd verlaagd worden. Kassa, want ook dit zal je vanaf de eerste maand gaan merken in je portemonnee. Kies je ervoor om je maandlast hetzelfde te houden en je looptijd te verkorten? Dan ben je eerder van je schulden verlost. Prettig geregeld. 

Ga tot slot eens na of je dat tijdschriftabonnement echt nog wel nodig hebt, omdat je het toch niet leest, of dat je misschien nog spullen hebt die je niet meer gebruikt en kunt verkopen. Hiermee haal je vaak meer geld op dan dat je verwacht. Een besparing zit in een klein hoekje! 

Afbeelding: Besparen op je vaste lasten om je vakantiegeld echt goed te gebruiken van Marie Maerz/www.shutterstock.com