Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering bespaartips

1. Combineer verzekeringen

Als je meerdere verzekeringen bundelt (bijvoorbeeld rechtsbijstands-, aansprakelijkheid-, opstal-, inboedel- en reisverzekering) dan kun je hiervoor soms korting krijgen bij verzekeraars. In principe werkt dit hetzelfde als het afsluiten van een alles-in-1 pakket bij je telecomprovider.

2. Eigen risico

Soms moet je eigen risico betalen voor je aansprakelijkheidsverzekering. Eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen bij gemaakte schadekosten, voordat de verzekeraar je een vergoeding geeft. Hoe hoger jij je eigen risico zet, hoe minder risico de verzekeraar draagt. Hierdoor betaal je uiteindelijk minder premie aan de verzekeraar. Mocht je dan toch een keer een vergoeding nodig hebben, dan zijn de kosten eenmalig hoger. Dit werkt dus vooral als je een lange tijd geen vergoedingen van de verzekeraar nodig denkt te hebben en je het bedrag wat je aan eigen risico zou moeten betalen in één keer kan missen.

3. Betaal je premie niet per maand maar jaarlijks

Bij sommige verzekeraars kun je korting krijgen als je gelijk de volle mep van je premie betaalt. Je betaalt dan eenmalig een jaarpremie die voordeliger is dan als je maandelijks betaalt.

4. Dekking

Bij een aansprakelijkheidsverzekering heb je de keuze uit twee dekkingen: €1.250.000 of €2.500.000. Denk je dat je genoeg hebt aan optie 1? Dan is het zonde om jezelf over te laten verzekeren met een te hoge dekking.

5. Vergelijk!

De prijzen van verzekeraars veranderen elk jaar, waardoor het dus handig is om jaarlijks te vergelijken. Desalniettemin is het vergelijken van een verzekering helemaal gratis! Onze adviseurs  geven je graag kosteloos advies over de goedkoopste verzekeringen. Mocht het ergens anders goedkoper zijn dan regelen wij ook nog eens de overstap voor je. Is je huidige verzekeraar de goedkoopste optie? Dan is er geen reden om weg te gaan en kunnen wij de verzekering voor je verlengen. Prettig geregeld!

Bekijk ook onze bespaartips voor energiemobiele telefonie en hypotheken om nog meer op je vaste lasten te besparen!

Ga terug naar de verzekeringen homepage

Ga terug naar de Consumind Finance homepage