Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven

Zowel particulieren, bedrijven als vrije beroepsbeoefenaars kunnen een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Natuurlijk zijn er wel verschillen tussen de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en die voor bedrijven.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP)

Een AVP dekt de kosten van de schade die is veroorzaakt door de verzekerde, of door zijn of haar gezinsleden (hieronder vallen ook eventuele huisdieren). Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen tussen een alleenstaande-dekking of een gezinsdekking. In beide gevallen ben je zelf verzekerd, maar ook je logés en eventueel huispersoneel. Bij de gezinsdekking zijn ook je partner, kinderen en eventuele huisdieren meeverzekerd. Voor de exacte polisvoorwaarden kun je overigens het beste contact opnemen met de verzekeraar, of zelf de polis goed bestuderen.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)

Een AVB dekt eveneens de kosten van de schade die is veroorzaakt door de verzekerde, maar voor bedrijven zijn er meer varianten om uit te kiezen. Het ligt aan het type bedrijf hoe hoog de premie is en welke verzekeringsvariant het meest passend is. Zo is het voor sommige bedrijven, zoals advocatenkantoren, makelaars of accountants soms ook mogelijk om puur financiële schade toch mee te verzekeren. Om precies te weten wat voor jou de beste keuze is, kun je het beste contact opnemen met jouw verzekeraar.

Ga terug naar de verzekeringen homepage
Ga terug naar de Consumind Finance homepage

Afbeelding: aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en bedrijven van Candus Camera/ Shutterstock.com