Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Checklist verhuizen en internet, televisie en vaste telefonie

Als u gaat verhuizen, heeft u veel aan uw hoofd. Toch moet u niet vergeten om uw abonnement(en) voor internet, telefonie en televisie stop te zetten of om te zetten naar uw nieuwe adres.

Uw provider levert ook op uw nieuwe adres

In dat geval moet u minstens een maand van te voren uw nieuwe adres doorgeven. U kunt dan ook gelijk navragen of er kosten zijn verbonden aan het omzetten van uw abonnement naar een nieuw adres.

Uw provider levert niet op uw nieuwe adres

Dan moet u uw contract opzeggen en een nieuwe provider regelen voor uw nieuwe adres. U kunt uw lopende contract eerder stopzetten als u een kopie van de koop- of huurovereenkomst aan uw provider laat zien. Zo voorkomt u dat u nog betaalt voor een overeenkomst waar u geen gebruik meer van maakt.

Nieuwbouwwoning en uw aansluiting voor vaste telefonie, internet en televisie

Als uw nieuwbouwwoning gerealiseerd wordt binnen een project, dan regelt de projectontwikkelaar de aansluiting van de woning(en) op een netwerk voor telefonie, televisie en internet. In veel nieuwbouwwijken wordt tegenwoordig alleen nog glasvezel aangelegd en het is dan vaak niet mogelijk om gebruik te maken van de reguliere kabel of telefoonlijn. Meer informatie over de aansluiting kunt u bij de projectontwikkelaar opvragen. Moet u zelf de aanleg voor het telefonie-, tv- en internetnetwerk aanvragen, doe dit dan via aansluitingen.nl.

Nummerbehoud bij een verhuizing

Als u verhuist binnen dezelfde netregio, dan kunt u uw huidige vaste telefoonnummer houden. U moet dat wel zelf aangeven bij uw provider. Verhuist u echter naar een andere regio, bijvoorbeeld van Utrecht (netnummer 030) naar Den Bosch (netnummer 073), dan kan dit niet en krijgt u een nieuw telefoonnummer.

Digitale televisie via satelliet of Digitenne op uw nieuwe adres

Heeft u televisie via de satelliet of via Digitenne? In principe kunt u dit meeverhuizen naar uw nieuwe adres, op voorwaarde dat op uw nieuwe woning een schotel mag worden geplaatst. Controleer dit van tevoren en check dan ook gelijk of er geen gebouwen in de weg staan die de ontvangst blokkeren. Met Digitenne heeft u op enkele plekken in Nederland geen dekking. Controleer daarom bij uw provider of uw nieuwe adres wel binnen de dekking valt.

Open deze checklist in PDF hier zodat u deze kunt uitprinten of opslaan op uw computer. Prettig geregeld. 

Meer interessante pagina's: Verhuizen en energie - Verhuizen en hypotheek

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar Consumind homepage

 

 

Afbeelding: verhuizen van Monkey Business Images/ Shutterstock.com