Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Overstapproces internet, televisie en vaste telefonie

U bent van plan om over te stappen naar een andere provider. Maar wat komt er bij kijken en waar moet u op letten? Wij leggen het graag aan u uit.

Overstapservice voor een 3-in-1-pakket

Sinds november 2013 is het makkelijker geworden om over te stappen naar een nieuw 3-in-1-pakket. Stapt u via ons over, dan kunt u bij de onderstaande providers gebruikmaken van de overstapservice:

 • KPN
 • Online.nl
 • Tele2
 • Telfort
 • Vodafone
 • XS4ALL
 • Ziggo

Een onderdeel van deze overstapservice is dat we ervoor zorgen dat u tijdens het overstapproces niet ineens zonder internet, telefonie of digitale televisie zit. Prettig geregeld. 

De overstapservice geldt niet voor losse televisiediensten, zoals het standaard tv-abonnement van Ziggo of Digitenne. Deze dient u altijd zelf op te zeggen. Alleen wanneer het tv- abonnement onderdeel uitmaakt van uw huidige internet-pakket wordt dit abonnement automatisch opgezegd. Ook wanneer u overstapt van of naar een glasvezelabonnement dient u zelf uw bestaande abonnement op te zeggen. 

Als u overstapt naar een provider die niet meedoet aan onze overstapservice moet u zelf uw huidige abonnement opzeggen en dat goed afstemmen met de nieuwe provider. Zeg daarom uw huidige abonnement pas op als u een bevestiging van uw nieuwe provider heeft ontvangen met de opleverdatum. Zo weet u precies per welke datum u uw huidige tv- of glasvezelabonnement op kunt zeggen. 

De voorwaarden van de overstapservice voor een alles-in-1-pakket:

 • Uw nieuwe en oude provider ondersteunen de overstapservice.
 • U bent contractvrij op het moment van de overstapaanvraag.
 • U meldt het nieuwe abonnement aan onder dezelfde naam als bij uw oude abonnement.
 • U geeft uw gegevens volledig en correct door.

Kunt u nu al overstappen van alles-in-1-provider?

Als u wilt overstappen van provider en u wilt geen dubbele kosten hebben, dan doet u er goed aan om te controleren of u contractvrij bent. Over het algemeen bieden providers één- of tweejarige contracten aan en dan kunt u daarna dus pas overstappen. Controleer daarom de eerst de contractvoorwaarden van uw huidige abonnement. Is de afloopdatum van uw contract nog in de toekomst? Laat dan het nieuwe contract pas ingaan op de dag dat uw contract afloopt. Zo voorkomt u niet alleen dubbele kosten, maar ook dat u zonder internet, telefonie en televisie komt te zitten. Als uw contract afgelopen is en stilzwijgend is verlengd, dan kunt u dit tegenwoordig toch maandelijks opzeggen.

Vergelijk hier de diverse abonnementen die aan te vragen zijn op uw adres.

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: contract van Casper1774 Studio/ Shutterstock.com