Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Bespaartips mobiele abonnement

1. Vergelijk en stap over

Providers willen u graag als nieuwe klant verwelkomen, dus ze hebben vaak scherpe aanbiedingen. Deze aanbiedingen hebben wij uiteraard voor u op een rij gezet. Bekijk het actuele aanbod en stap over.  

2. Bundel

Buiten de bundel bellen, sms’en of internetten is duur! Het is dus verstandig dat u goed nadenkt over uw telefoongebruik, voordat u een abonnement afsluit. Een te grote bundel (met meer belminuten/data dan u verbruikt), kost u meer geld dan nodig is. Maar andersom is het vaak nog duurder: u verbruikt meer dan in uw bundel zit en u moet maandelijks bijbetalen.

Denk erom dat de meeste providers gesprekken afrekenen per minuut en niet per seconde. Hierdoor ligt het verbruik vaak hoger dan dat u zou verwachten. Kies daarom altijd voor een bundel die ruim voorziet in wat u nodig heeft, maar overdrijf het niet!

3. Maak gebruik van kostenbesparende apps

Met sommige apps kunt u veel besparen op de kosten voor bellen of sms’en. Een goed voorbeeld hiervan is het gebruik van Whatsapp: hiermee verstuurt u berichtjes via het internet. Tegenwoordig kunt u ook bellen via Whatsapp. Andere voorbeelden van besparende apps zijn Facebook Messenger, Skype en Viber.

4. Telefoon bij abonnement is niet gratis

Een ‘gratis toestel’ betaalt u terug via uw maandelijkse abonnementskosten. Soms is het voordeliger om een sim-only abonnement te nemen, met daarbij een los toestel.

5. Maak zoveel mogelijk gebruik van wifi

Als u gebruik maakt van wifi, dan gaat dit niet van uw databundel af. Het is daarom handig om, waar mogelijk, in te loggen op het wifi-netwerk. Dit geldt zeker als u veel data verbruikt, bijvoorbeeld door op YouTube filmpjes te bekijken. Zet voor de zekerheid uw mobiele dataverbinding uit als u op wifi bent aangesloten, om te voorkomen dat uw telefoon ongemerkt terugschakelt naar 3G of 4G als het wifi-signaal niet sterk genoeg is.

6. Zoek een provider waarbij uw tegoed mee mag naar de volgende maand

Bij sommige providers is iedere maand een nieuw begin, en bent u dus de niet gebruikte data van de vorige maand kwijt. Dat is jammer, want als u ongebruikte data kunt opsparen, dan heeft u een buffertje voor de maanden dat u wat meer verbruikt. Controleer daarom van tevoren of u data kunt meenemen naar de volgende maand.

7. Wees zuinig met data

Mobiele data is vrij duur, dus door zuinig te zijn met dataverbruik kunt u besparen op uw kosten. Gebruik daarom op uw telefoon zoveel mogelijk mobiele versies van websites en maak ook zoveel mogelijk gebruik van gratis wifi-hotspots. Synchroniseer uw apps handmatig in plaats van automatisch.

8. Beperk roaming-kosten

Vooralsnog is bellen in het buitenland duurder dan in Nederland. Dat gaat op termijn wel veranderen, maar tot die tijd kunt u beter zo min mogelijk bellen in het buitenland. Zet ook de data-roaming uit, anders blijft uw telefoon allerlei data binnenhalen tegen hoge tarieven! Koop op vakantie desnoods een lokale sim-kaart, als u van plan bent om veel te bellen of te surfen op internet.

9. Doe langer met uw batterij

Om te zorgen dat de batterij minder snel leeg gaat, kunt u eenvoudig het aantal energie-slurpers beperken:

·         schakel GPS uit;
·         schakel bluetooth uit;
·         zet de schermverlichting minder fel;
·         zet wifi uit als u buiten het bereik van uw netwerk gaat;
·         herstart uw telefoon regelmatig (allerlei processen worden dan afgesloten);
·         sluit applicaties (apps) die u niet gebruikt af.
 

Wilt u nog meer bespaartips lezen? Wij hebben ook bespaartips opgesteld voor hypotheken, internet, televisie en vaste telefonie, energie en lenen.

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Bespaartips mobiele abonnement van Daria Minaeva/ Shutterstock.com