Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Weinig smartphonebezitters met verzekering

Uit een poll, die Androidworld (AW) hield onder haar lezers, blijkt dat weinig mensen hun smartphone verzekeren tegen schade aan of diefstal van hun toestel, door middel van een smartphoneverzekering: 10,2 procent is verzekerd.

Verzekering geen overbodige luxe

Uit een andere AW-stemming, van december 2017, blijkt dat een smartphoneverzekering voor velen geen overbodige luxe is. Maar liefst 41 procent van de stemmers gaf aan dat hun smartphone bij een val kapot was gegaan (dat ging om een kleine 400 toestellen). Een andere veel voorkomende schade is schermschade. In een AW-poll van augustus 2017 bleek dat 24 procent van de stemmers één keer, 14 procent tussen de 2 en 3 keer, en 4 procent tussen de 3 en 6 keer een scherm kapot heeft laten vallen. 2 procent geeft aan dat het ‘teveel is om op te noemen'.

Voor enkele euro's je smartphone verzekeren

Een smartphoneverzekering kun je afsluiten, wanneer je een smartphone koopt en heb je al vanaf enkele euro's per maand. Dat bedrag hangt af van de waarde van je telefoon, je verzekeringswensen en of er een eigen risico is. Als je verzekerd bent, worden schades, als waterschade, valschade e.d. aan je telefoon vergoed. Je betaalt vaak wel een eigen risico van gemiddeld zo’n €35 tot €75. Gebruikelijke slijtageschade, zoals krassen op je scherm, wordt niet vergoed.