Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Tips voor een Sim Only abonnement vergelijken en afsluiten

Sinds het invoeren van de BKR-registratie voor mobiele telefonie abonnementen inclusief telefoon, kiezen steeds meer Nederlanders voor een los Sim Only abonnement. Dit levert geen BKR-registratie op en is een stuk goedkoper. Maar waar moet je nou op letten bij het vergelijken en afsluiten van een Sim Only abonnement?

1. Bekijk je huidige situatie

Wanneer je een nieuw abonnement wilt kiezen, is het aan te raden het rekeningoverzicht van je huidige abonnement erbij te pakken. Je ziet hierop precies hoeveel je verbruikt per maand. Aan de hand hiervan kun je opmaken of je meer of minder data, belminuten of sms’jes nodig hebt per maand. Bij je telefoon abonnement vergelijken kun je hierdoor gericht zoeken naar een bepaald Sim Only abonnement dat voldoet aan jouw persoonlijke situatie.

Mocht je twijfelen over de hoeveelheid MB’s of belminuten je moet afsluiten bij je contract, ga dan altijd voor een iets grotere bundel dan een te kleine bundel. Wanneer je over je belminuten, sms’jes of MB’s heen gaat, moet je deze kosten buiten je bundel betalen en dit kan flink oplopen. Kies daarom altijd voor een net iets te grote bundel. Een abonnement vergelijken wordt hierdoor ook een stuk makkelijker, omdat providers vaak standaard bundels hanteren van een bepaalde grote.

2. Kijk altijd naar de kleine lettertjes

Niet geheel overbodig zijn de voorwaarden van een contract. Bij sommige providers moet je bij betalen wanneer je over je bundel heen gaat, andere schroeven alleen de snelheid van je netwerk naar beneden. Dit verschilt per provider en is handig om te weten voordat je een contract afsluit. Zo kom je niet voor onvoorziene kosten te staan aan het einde van de maand.

3. Is je telefoon simlockvrij?

Voordat je kiest voor een Sim Only abonnement is het verstandig om te controleren of je telefoon simlockvrij is. Dit houdt in dat je telefoon alle simkaarten van verschillende providers accepteert. Wanneer je telefoon niet simlockvrij is, werkt je telefoon alleen maar met een simkaart van een bepaalde provider. Tegenwoordig zijn alle telefoons wel simlockvrij. Mocht jouw telefoon dit niet zijn, dan kun je hem bij de lokale telefoonwinkel voor een paar tientjes simlockvrij laten maken.

4. Sluit een abonnement af met een langere looptijd

Bij het mobiele telefonie vergelijken, kun je kiezen uit contracten met een bepaalde looptijd zoals 1 of 2 jaar. Ook zijn er abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn. Dit houdt in dat je elke maand je Simonly abonnement stop kunt zetten. Wanneer dit voor jou niet noodzakelijk is, kun je beter kiezen voor een contract met een langere looptijd. De maandelijkse kosten zijn dan veel lager.

Om het juiste abonnement te vinden dat past bij jouw persoonlijke situatie en verbruik, kun je het beste mobiele telefonie vergelijken. Hierdoor krijg je alle verschillende providers te zien en weet je precies wat je betaalt voor een bepaald contract bij een bepaalde provider en of er een actie geldt bij een abonnement. Met deze tips kun je gemakkelijk abonnementen vergelijken én weet je zeker dat je het juiste abonnement kiest.