Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Sim only

Als u zelf al een mobiele telefoon heeft en u heeft geen behoefte aan een nieuwe, dan kunt u een sim only-abonnement afsluiten. Bij deze abonnementsvorm krijgt u geen telefoon, maar alleen een nieuwe simkaart. Dit is een klein chipkaartje voor in uw telefoon, waarop uw telefoonnummer en andere abonnementsgegevens staan opgeslagen. De telefoon die u wilt gebruiken voor een sim only-abonnement moet wel simlockvrij zijn. Dat betekent dat de telefoon simkaarten van alle providers accepteert en niet alleen die van een specifieke provider. Gelukkig zijn de meeste telefoon simlockvrij, behalve telefoons die verkocht worden bij een prepaidpakket.

Sim only geschikt voor regelmatig bellen en internetten

Een sim only-abonnement is voordeliger dan prepaid bellen, als u meer dan een half uur per maand belt en/ of internet. De tarieven bij een abonnement liggen lager dan bij prepaid bellen, dus voor regelmatige gebruikers kan een abonnement al snel uit.

De voor- en nadelen van sim only op een rij:

Ook voor deze abonnementsvorm geldt dat er voor- en nadelen aan zitten. Een sim only-abonnement kan heel handig en voordelig zijn, maar dan moet u wel zeker weten dat het past bij uw wensen.  

Voordelen:

  • Het is goedkoper dan een abonnement met telefoon, omdat providers korting geven op de maandelijkse lasten. Zij hebben immers geen investering gedaan (uw ‘gratis’ mobiel) die ze terug willen verdienen.
  • De tarieven zijn vaak gunstiger dan de prepaid-tarieven.

Nadelen:

  • U heeft niet het nieuwste model telefoon. Als u dat wel wilt, moet u deze zelf aanschaffen en dan betaalt u daarvoor in één keer veel geld, in plaats van in termijnen, zoals bij een abonnement met toestel.
  • U bent iedere maand een vast bedrag kwijt, ook als u een maand minder belt of internet. Met prepaid betaalt u alleen de belminuten en data die u daadwerkelijk heeft verbruikt.
  • Bij een abonnement dat langer dan een jaar loopt, heeft u meestal een opzegtermijn van een maand. 

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: sim only van Andrey_Popov/Shutterstock.com