Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Non-smartphone

Een non-smartphone is precies wat de naam als zegt: een niet-smartphone, oftewel een ‘gewone’ telefoon waarmee u alleen kunt bellen en sms’en.

Non- smartphone voor bellen en sms'en

Als u geen behoefte heeft aan internet op uw telefoon, dan is een ‘ouderwetse’ mobiel perfect voor u. Met deze telefoons kunt u bellen, sms’en en meestal ook wel een paar spelletjes spelen. Er zit vaak wel een wekker-functie op en een eenvoudige camera.

Telefoon met abonnement of abonnement zonder toestel?

Als u kiest voor een non-smartphone, kunt u het beste kiezen voor een sim only-abonnement of voor prepaid bellen. Een sim only-abonnement houdt in dat u zelf voor een telefoon zorgt en dan krijgt u van de provider een simkaart. Dit is een chipkaart, met daarop uw abonnementsgegevens. Deze doet u in uw telefoon, zodat uw nummer en uw telefoon gekoppeld zijn.  Als u echt heel weinig belt (minder dan een half uur per maand), dan kunt u beter kiezen voor prepaid. Dan koopt u beltegoed waarmee u net zolang kunt bellen en sms’en totdat uw tegoed op is. U kunt het tegoed via internet of via uw telefoon weer opwaarderen, of u koopt een prepaidkaart bij de supermarkt of een kiosk.

Ga terug naar de mobiele telefonie homepage
Ga terug naar de Consumind homepage
 

Afbeelding: Non-smartphone van RoongsaK/ Shutterstock.com