Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Welk beltype bent u?

Niet iedereen heeft dezelfde belgewoontes. Sommige mensen bellen veel, anderen juist heel weinig. De één belt vooral veel naar vaste nummers, de ander juist meer naar mobiele nummers. Daarom is het verstandig om eens in de zoveel tijd uw belgewoontes te evalueren: heeft u nog steeds behoefte aan een vaste lijn? En zo ja, wat voor abonnement past dan het beste bij uw specifieke belgedrag?

 


Waarheen belt u vaker: vaste of mobiele nummers?

Bellen naar een vaste lijn is bij sommige aanbieders (providers) nog steeds goedkoper dan bellen naar mobiele nummers. Daarom is het voor u van belang om te weten of u vooral naar vaste, of juist naar mobiele nummers belt. Als u een gespecificeerde telefoonrekening krijgt, heeft u daarin snel overzicht. Krijgt u deze specificatie niet standaard, dan kunt u hierom vragen bij uw telefoonprovider.
Met de specificatie van uw telefoonrekening kunt u eenvoudig zien naar welke nummers u belt en hoe vaak en hoe lang u dit doet. Zo kunt u gemakkelijk uitzoeken of het voor u rendabel is om een ander abonnement af te sluiten.  Blijkt bijvoorbeeld uit uw rekening dat u vooral veel belt naar de mobiele nummers van uw kinderen, dan is het wellicht verstandig om een abonnement te nemen waarmee u (ook) onbeperkt naar mobiele nummers kunt bellen.

Op welk tijdstip van de dag belt u?

Niet iedereen heeft overdag tijd om te bellen en daarom zijn er ook veel mensen die vooral ’s avonds of in het weekend bellen. Providers spelen daarop in door pakketten aan te bieden waarmee alleen op die momenten onbeperkt kan worden gebeld. Dat kan heel handig zijn. U moet er echter wel rekening mee houden dat buiten de ‘pakkettijden’ de tarieven vaak hoger liggen! Misschien belt u op ‘vreemde’ tijden omdat u regelmatig naar het buitenland belt. Ook daarvoor zijn speciale pakketten te verkrijgen!

Gebruikt u de vaste lijn om te bellen of om gebeld te worden?

Sommige mensen hebben hun vaste lijn vooral om gebeld te worden. Zelf bellen ze niet zoveel, of ze bellen vooral met hun mobiele telefoon. Geldt dit ook voor u? Dan is het voor u raadzamer om geen onbeperkt-bellen-pakket te nemen. In plaats daarvan betaalt u dan per telefoongesprek: een startarief plus het tarief voor bellen naar vaste of mobiele nummers. Vaak is het gesprekstarief hoger dan bij de onbeperkt-bellen-pakketten,  maar dat kan wel uit als u niet zoveel belt. Let er bij het vergelijken van de prijzen wel op dat het gesprekstarief voor vaste en mobiele nummers kan verschillen. Onze financiële assistenten helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Prettig geregeld. 

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

 

Afbeelding: telefoneren van wavebreakmedia/ Shutterstock.com