Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Vaste telefoonlijn ouderwets? Welnee!

Vaste telefoonlijn ouderwets? Welnee!Beschikken over een vaste telefoonlijn lijkt misschien ouderwets, maar toch maakt ruim 79% van de Nederlandse huishoudens hier nog gebruik van. Wie had dat gedacht! Dit is dan wel in combinatie met een mobiel abonnement, blijkt uit onderzoek van Telecompapier op basis van het Consumer panel.

De vaste telefoonlijn bleek de afgelopen jaren te verdwijnen door de opkomst van het mobiele netwerk, maar toch kunnen Nederlandse huishoudens geen afscheid nemen. Het aantal huishoudens dat gebruik maakt van een vaste telefoonlijn is de afgelopen drie jaar zelfs licht gestegen. Deze groei lijkt te maken te hebben met het goedkope aanbod ervan. Alle aanbieders van triple play hebben het gebruik van de vaste telefoonlijn voor spotprijzen in het pakket zitten. Vaak bedraagt het €2,50 of minder per maand. KPN spant de kroon en biedt de vaste telefoonlijn gratis aan bij een triple play pakket.

Bijna één derde van de Nederlandse huishoudens heeft de vaste telefoonlijn alleen maar omdat het bij het triple play pakket inbegrepen zit. De meest genoemde reden om zowel een vaste als mobiele aansluiting te hebben, is echter dat mensen thuis de vaste lijn gebruiken en buitenshuis de mobiele  verbinding.

Het is dus helemaal niet ouderwets om nog een vaste telefoonlijn te hebben. Ook altijd handig wanneer er storing is op het mobiele netwerk en er dringend gebeld moet worden.

Vergelijk via Consumind uw huidige alles-in-1 pakket en breng de kosten voor uw vaste telefoonlijn omlaag! Onze financiële assistenten helpen je graag. Prettig geregeld. 

Bron: Telecompaper, 31 mei 2016

Afbeelding: Vaste telefoonlijn ouderwets? Welnee! van BrAt82/shutterstock.com