Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.
Sluit

Binnenkort ook internet op moeilijk bereikbare locaties

Goed nieuws voor iedereen die nu geen internetverbinding heeft, omdat de locatie daarvoor te moeilijk te bereiken is en het te duur is om een internetkabel aan te leggen. De Nederlandse provider Wireless XS heeft voor dit probleem een oplossing bedacht en gaat op dergelijke locaties een vaste internetverbinding aanleggen.

Wireless XS installeert nu eerst als test een zender op een telecommast in Pijnacker. Deze zender moet een vaste internetverbinding in een straal van maximaal tien kilometer realiseren. Hiervoor wordt een combinatie van verschillende draadloze technologieën gebruikt.

Het is de bedoeling dat er snelheden van maximaal 100Mbit per seconde kunnen worden gehaald. Abonnees van Wireless XS krijgen hiervoor van de provider een speciale schotel, die thuis wordt gemonteerd. Met deze schotel wordt het draadloze internetsignaal opgevangen en door het huis verspreid. Wat de abonnementskosten hiervan zullen zijn, is nog niet bekend. Van een datalimiet, zoals bij mobiele abonnementen, zal in ieder geval geen sprake zijn.

Bron: Nu.nl - 4 februari 2016

Ga terug naar de internet, tv en bellen homepage
Ga terug naar de Consumind homepage

Afbeelding: Binnenkort ook internet op moeilijk bereikbare locaties van Syda Productions/Shutterstock.com